home Hus og have Læg den sidste hånd på byggeprojektet med gode fejelister

Læg den sidste hånd på byggeprojektet med gode fejelister

Uanset om man er i gang med at bygge helt nyt, renovere, ombygge eller blot lægge den sidste hånd på sin bolig, lejlighed, sit sommerhus og lignende, kan det være en fordel at finde sig nogle gode fejelister. Med fejelister er det nemlig en mulighed at skabe sig en god afslutning, således hele byggeprojektet i sit udtryk kommer til at se helt færdigt ud. Ikke nok med, at det kommer til at se færdigt ud, da fejelisterne får overgangene til at se naturlige og flotte ud.

Samlinger og overgange løses godt og let med fejelister

I en bolig, lejlighed og lignende er der en helt masse overgange, hvilket eksempelvis er gældende fra loft til væg, fra væg til gulv, fra væg til bordplade og lignende. Disse overgange er ikke altid så lette at få til at se naturlige ud, da loft, væg og gulv ikke altid har de samme farver, og derfor kan det være en fordel at montere nogle lister. Disse lister kaldes fejelister kan først og fremmest skabe den gode overgang, mens den ligeledes kan være med til at lukke små huller, revner og lignende, der meget naturligt opstår, når man er ved at montere loft, gulv og lignende. Derudover kan man ved at få valgt den rette type af fejeliste også skabe den gode overgang, og her kan det så være en fordel at være opmærksom på de forskellige typer af fejelister, der på markedet findes. Her er det eksempelvis muligt at få fejelister i eg, fyr, bøg og lignende, hvilket alle har nogle udseender, der skaber gode overgange mellem to andre udseender. Her skal man dog hovedsageligt vælge efter, hvilket udseende man i den givne situation finder mest naturlig og bedst.

Hold øje med de forskellige størrelser af fejelister

Derudover skal man også være opmærksom på, at de forskellige lister fås i forskellige højder og bredder, hvilket skal overvejes både i henhold til udseendemæssige og praktiske årsager. Der kan være tilfælde, hvor fejelisten eksempelvis skal sidde i en dørkarm, hvor den ikke nødvendigvis skal være så stor, da den i et sådant tilfælde vil komme til at se malplaceret ud. Det kan også være, at fejelisterne kan komme til at stå i vejen for andre ting, når de monteres, hvilket heller ikke er et ønsket scenarie. Hernæst skal man også være opmærksom på, hvor meget liste man har brug for i projektet, således man hverken kommer til at have for lidt eller alt for meget, når man laver byggeprojektet.

Skal du have skabt flotte og naturlige overgange i boligen, lejligheden eller lignende? Se udvalget her.