home Rejser og ferie Kom godt afsted på bilferie

Kom godt afsted på bilferie

Det er blevet sommer i Danmark, men desværre er det ikke lig med godt vejr. Det danske sommervejr er nemlig ufattelig utilregneligt, og det er i konstant forandring uden forvarsler. Det ene øjeblik skinner solen, det næste øjeblik styrter det ned med vand.

Derfor er der rigtig mange danskere, der hvert år flygter mod varmere himmelstrøg, og mange af disse vælger at gøre det i form af en bilferie – også kendt som kør-selv-ferien. Desværre er turen til både Italien, Frankrig, Spanien og lignende lande rimelig lang, og det er derfor mange timer, som man skal opholde sig i en bil.

En bil der er egnet

Når du vælger at tage på en bilferie, er det utrolig vigtigt, at din bil er velfungerende. Derfor er det nødvendigt, at du tjekker op på, om din bil er, som den skal være, og sørger for at tage dig nogle forholdsregler. Det vil sige, at du sørger for at pakke nogle ting ned, som kan gøre gavn, hvis du f.eks. skulle punktere, eller hvis batteriet skulle gå død.

Desværre er det ikke altid, at ens bil er egnet til en køretur, der hedder fra f.eks. Danmark til Italien. Derfor bliver man i sådanne tilfælde nødt til enten at ændre sin ferie, aflyse den eller skaffe sig en ny bil. Hvis bilen ikke er egnet til en bilferie, så var det måske alligevel på tide, at du fik den skiftet ud. Mange nye biler vil også blive billigere i drift, hvilket jo aldrig er en ulempe. Plus der er sjældent bøvl med en splinterny bil.

www.suzuki.dk kan du finde masser af biler, der er egnet til de lange køreture, og som vil kunne spare dig for meget besvær og en del penge.

Underholdning til køreturen

Køreture kan nogle gange virke uendelige lange og kedelige. Det gælder især, hvis køreturen praktisk talt er rigtig lang, som når man tager på bilferie. Heldigvis er der rigelig med ting, som du kan give dig til under køreturen, så den virker noget kortere – tiden vil i hvert fald gå lidt hurtigere, når du har noget at give dig til.

En af de ting, som du kan lave, er at læse en bog. Dog er der mange der bliver køresyge af dette, så det er noget, du må prøve dig frem med. Du kan også høre musik eller se en film. Når du kommer udenfor Danmark bliver du med stor sandsynlighed nok nød til at have downloadet filmen eller musikken til din enhed på grund af manglende internetdata i udlandet. Heldigvis er der en del streamingtjenester, der tillader, at du kan gøre dette.

Som noget tredje kan du også sidde og hækle med garn. Det er altid utrolig hyggeligt, og du kan samtidig deltage i de snakke, der måtte foregå i bilen. Hvis du vælger at hækle, er du sikker på at få en hyggelig køretur, og du udnytter samtidig turen og tiden meget produktivt, da det færdige resultat med stor sandsynlighed kan bruges til noget praktisk eller pænt. Du kan finde billigt bomuldsgarn her, og så er du ellers klar til den lange køretur på vej til varmere lande.

Læs også: God liste før ferien