home Fest og underholdning Hyg dig med et besøg på en dansk vingård

Hyg dig med et besøg på en dansk vingård

Alle kender vin, men det er knap så mange, der rent faktisk har været på besøg på en vingård. Måske fordi vi ikke associerer vin med Danmark. Vi associerer nærmere vin med lande som Spanien, Frankrig eller Italien eller i hvert fald med lande, som har et meget bedre vejr end i Danmark. Men der findes faktisk danske vingårde og dansk vin – og nej, det er ikke dårligt.

Så hvis du leder efter en ny oplevelse (og du elsker vin!), så er et besøg på en dansk vingård helt sikkert et besøg værd – og det er der flere grunde til.

Du får smagt på ægte dansk vin

En dansk vingård producerer sjovt nok dansk vin. Dansk vin er dog ikke en almindelighed herhjemme – på trods af at vi bor i Danmark, hvor den fremstilles. Grunden er en hel simpel: Den vin, vi køber i specielle vinbutikker og endda også i supermarkederne kommer i høj grad fra alle andre steder end Danmark. Vi er vant til vin fra Frankrig, Italien og Spanien, men vi er ikke vant til dansk vin – derfor køber vi den heller ikke. Et besøg på en dansk vingård kan åbne dine øjne op for en hjemmeproduceret vin, der passer lige så godt til alle dine yndlingsretter, som enhver anden vin, du har liggende i vinkælderen. Du får prøvet noget nyt og du finder måske din næste yndlingsvin. Vil du gå glip af det?

Du kan nyde de naturskønne omgivelser på gården

En dansk vingård er ikke kun et besøg værd på grund af deres vinproduktion. Den er også et besøg værd på grund af dens omgivelser. Vingårde ligger normalt ude på landet i naturskønne omgivelser for at give druerne de bedste vilkår. Et besøg på en vingård kan derfor også sørge for at du slapper af i den dejlige natur omkring vingården. Gå en tur rundt i markerne selv eller få en rundvisning på gården, og nyd den friske luft og de afslappende syn, du finder på gården.

Lær noget nyt

Vingårde tilbyder selvfølgelig også vinsmagninger – og her kan du lære en masse. Uanset om du er nybegynder inden for vin eller du er en feinschmecker, så kan du helt sikkert lære noget nyt ved en vinsmagning – du kan i hvert fald lære en masse omkring dansk vin og vinproduktion, som du helt sikkert ikke vidste i forvejen.