home Fest og underholdning Hvordan lærer man at køre en ethjulet cykel?

Hvordan lærer man at køre en ethjulet cykel?

Nogle mennesker får det til at se legende let ud, når de sætter sig op på en ethjulet cykel og leverer et flot show. Nogle lever endda af det, som f.eks. showmanden Jimmy Enoch, der var med i Danmark har Talent, hvor han optrådte på netop en ethjulet cykel.

Folk, som har prøvet at sætte sig på sadlen og styre en cykel med bare ét enkelt hjul, ved dog, at det er en svær balancekunst at mestre. Så hvordan gør man? Her følger en guide til dig, der vil lære et beherske den ethjulede.

Sådan skal du gøre

For at kunne cykle forudsætter det, at du kommer op på cyklen. Den nemmeste måde at gøre dette på, er ved at tage cyklens saddel og placere den mellem benene, samtidig med at du sætter foden på den nærmeste pedal. De fleste er bedst med højre ben, og det er derfor meget naturligt at starte med at stikke dette frem til pedalen.

Når det er første gang, du skal lære, hvordan du trækker cyklen ind under kroppen, kan det være en fordel at sætte i gang ved en væg. På den måde kan du støtte med armen, mens du lærer at komme op og sidde ret. Det er nemlig vigtigt, at du retter ryggen og ser ligefrem, når du cykler. Det hjælper dig med at holde balancen.

Husk! Når du cykler, bør du hvilke de forreste af dine fødder på pedalerne.

Vær tålmodig

Selv med et par gode råd til nybegyndere, vil man ofte opleve, at man starter mange gange med at ”tabe” cyklen, når man skal sætte i gang. Det er vigtigt, man skyder sig frem med hoften, når man sætter i gang, men det kan kræve en del øvelse, før man rammer den perfekte form og forbliver i balance. Heldigvis vil igangsætningen ofte medføre, at man falder fremad, hvorfor man er i kontrol i processen og ikke skal være nervøs for at komme til skade – selvom man naturligvis skal bruge sikkerhedsudstyr og være varsom, når man lærer.

Forvent at der går et stykke tid, før du kan sætte i gang alene og uden støtte fra f.eks. væg eller andet. Når først du har lært det, er det dog en dejlig følelse, som har været det hele værd.