home Hus og have Hvordan finder jeg en god låsesmed?

Hvordan finder jeg en god låsesmed?

Desværre er ikke alle låsesmede udlærte låsesmede i dagens Danmark, der findes nemlig ikke nogen autorisation eller krav på uddannelse indenfor låsesmedens fag. Dvs. ingen lovpligtig kvalitetssikring, ligesom indenfor for eksempel elektriker eller VVS’erens fag, der man skal have den rette uddannelse indenfor området og føre journal kontinuerligt for at lovligt udføre og reklamere arbejde indenfor el og VVS.

At låsesmedene ikke har krav på autorisation, betyder så også, at mange ikke fagligt udlærte låsesmede, i byerne lovligt må udføre låsesmedsarbejde. Bland andet på grund af dette er det en ekstra god grund til at tænke sig lidt ekstra om før man vælger den første bedste låsesmed, i hvert fald hvis man vil være sikker på at man får den bedste sikkerhed til sit hjem.

Det handler om at finde den rette person eller det rette firma

Først og fremmest at finde den bedste låsesmed er et spørgsmål om at vælge en person, der er god til hvad den laver, såvel som en, som du kan stole på og holde ansvarlig hvis produktet ikke holder. Hvis en låsesmed arbejder med din lås, skal du også kunne være sikker på, at låsesmeden ikke går væk med en kopi af din nøgle og dermed får ulovligt adgang til dit hjem. Så når du skal finde en god låsesmed kræves det af dig, at du er lidt ivrig og omhyggelig med dit valg.

At en låsesmed har garanti på sit arbejde er også et stort plus. Norh Låsesmed Amager er et eksempel på en låsesmed der har op til 6 års garanti på mange af deres ydelser.

Generelt set så er det at finde låsesmede inden for dit område det samme som at finde en elektriker eller en tømrer. Men når spørgsmålet om tillid er involveret, så skal du tænke dig lidt ekstra om. Du bliver måske nødt til at vælge en større låsesmedsfirma for at sikre, at denne tillid til forretning opretholdes såvel som at sikre din familie og ejendom.

Hvad er så en god låsesmed?

Først og fremmest, når det kommer til at finde den bedste låsesmed, bør professionalisme og kompetence være de afgørende kvaliteter. Du har muligvis brug for en låsesmed til enten din bil eller dit hjem. Det er selvfølgelig de færreste af os det vil bruge alt for mange penge på låsesmed og derfor kigger efter de billigste. Dette kan desværre lede til at det bliver en meget dyr omgang hvis man ikke er omhyggelig med sit valg af låsesmed. Forestil dig hvor ærligt de må være når låsesmedens forkerte og ringe vejledning vil lede til et indbrud hjemme hos dig. En billig låsesmed kan selvfølgelig være en god låsesmed hvis du gør et grundeligt arbejde med at finde en der både er billig og god.

 

Hvordan finder jeg så nemt og hurtigt en god låsesmed?

Den bedste måde, hvorpå du kan finde en låsesmed som du kan stole på, er gennem at først undersøge firmaet, kig på deres anmeldelser og eventuelt tage et kig på cvr.dk, har virksomheden eksisteret i mange år eller er den helt ny? Hvor mange ansatte har de osv. Efterfølgende direkte kontakter du låsesmeden personligt eller via telefon og fører en dialog. Når du har gjort dette, så vil du sandsynligvis have en mavefornemmelse om hvordan låsesmeden udfører sit arbejde.