home Hus og have Hvor meget sæbespåner skal jeg bruge til at vaske gulve?

Hvor meget sæbespåner skal jeg bruge til at vaske gulve?

Det er vigtigt at vaske dine gulve. Det er derfor ikke nok, at du blot støvsuger dem. Når du vasker dem, så er det dog heller ikke nok, at det gøres med varmt vand. Du skal selvfølgelig også bruge sæbe til dette. Det bør dog ikke være en hvilken som helst form for sæbe. Det er bedst at gøre brug af sæbespåner til dette formål.

Det er dog også mange, der er klar over. Det er dog ikke alle, der er klar over, hvor meget de skal bruge. Hvis det ikke er noget, du er klar over, så kan du hurtigt ende med at bruge for meget sæbespåner. Det kan virke som om, at det ikke er et problem, men det er det dog. Derfor skal du også sørge for at dosere det korrekt.

Overdosering vil resultere i fedtede gulve

Som der også er givet udtryk for herover, så er det vigtigt, at du ikke overdoserer dine sæbespåner. Hvis du gør det, så vil det ikke give et ekstra rent gulv, som mange tror. I stedet vil det blot resultere i at dine gulve bliver mere fedtede. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at dosere korrekt, når du gør brug af sæbespåner.

Der er dog nogle gulve, hvor der er større sandsynlighed for, at dette sker. Hvis du har gulve i stenmaterialer, skal du være opmærksom på, at de kan blive fedtede af for meget sæbevask. Det samme gør sig desuden gældende for linoleum. Derfor kan det være en god idé, at du i ny og næ vasker med universalrengøring.

Hvilke gulve kan jeg vaske med sæbespåner?

Det er ikke alle gulvtyper, der kan vaskes med sæbespåner. Derfor er det vigtigt, at du først undersøger om dit gulv reelt set tåler sæbevand. Du kan dog bruge det til at vaske en del forskellige gulve. Det gør sig blandt andet gældende for de nedenstående gulvtyper:

  • Ubehandlede trægulve
  • Ludbehandlede trægulve
  • Uglasserede klinker
  • Skifer
  • Granit
  • Marmor
  • Terazzo
  • Linoleum

Hvis det er én eller flere af de ovenstående gulvtyper, der skal vaskes, så kan du sagtens bruge sæbespåner til det. Er det ikke tilfældet, så bør du undersøge, hvorvidt netop din gulvtype kan holde til vaske med sæbe. Hvis det ikke kan det, så kan du risikere at ødelægge det, selvom du faktisk har i sinde at vaske det.

Hvad er det rette blandingsforhold mellem sæbespåner og vand?

Som der også er givet udtryk for herover, så er det vigtigt at have det rette blandingsforhold mellem vand og sæbespåner. Som udgangspunkt skal du bruge cirka 15 gram til 10 liter varmt vand. Der er dog flere ting, der spiller ind i denne sammenhæng. Nogle gulvtyper er fx mere sarte end andre, hvilket du skal tage højde for.

Er du i tvivl, så kan det være en god idé at forhøre dig hos din lokale gulvforhandler. Her vil du typisk kunne få rådgivning om den mest ideelle rengøringsmetode til dit gulv. I mange tilfælde er det nemlig slet ikke sæbe, der skal bruges til det.