home Rejser og ferie Hvad skal du huske, før du rejser på ferie?

Hvad skal du huske, før du rejser på ferie?

Det er ved at være den tid på året, hvor mange har fundet deres kufferter frem og er ved at støve deres pas af. Snart går turen nemlig mod varmere himmelstrøg, masser af spændende oplevelser og ren afslapning. Sommerferien står for døren, og med den kommer der masser af gode ting. Dog er der også nogle ting, der kan være knap så gode, hvorfor det er vigtigt, at man før afrejse sørger for at forberede sig på nogle af disse.

 

Hav en god solcreme med dig

For det første skal du sørge for at have en god solcreme med på din tur. Vi danskere tror ofte, at vi kan holde til det hele, og derfor gør vi alt for at få en lækker glød allerede den første dag på ferien. Når aftenen falder på, og vi kommer indenfor, er synet dog knap så lækkert. Vi er blevet røde og solskoldede, og ofte gør det ondt. Det handler derfor om at have en god solcreme fra dag et, og derfor er det bedre at have den med sig frem for at skulle bruge tid på at finde en fra hotellet.

 

Kend dine rettigheder med kompensation

Derudover skal du have styr på, hvad du skal gøre, hvis du i lufthavnen kommer til at opleve enten forsinkelser eller aflysninger af dit fly. Sker der en aflysning eller er flyet forsinket i over tre timer, har du ret til at søge kompensation. Hvor stort et beløb, der er tale om afhænger af din ventetid samt den distance, du skal ud at flyve. Du har dog altid nogle rettigheder ved aflyste fly, og dem bør du kende til. Orienter dig derfor online før afrejse.

 

Gå ikke glip af noget

Du skal desuden også gerne lave noget research hjemmefra, således du ved, hvad du gerne vil opleve på den destination, du kommer frem til. Der er nemlig ikke noget, der er værre end at komme hjem og finde ud af, at man er gået glip af nogle helt fantastiske ting, fordi man ikke kendte til dem. Køb dig derfor en god rejsebog og lav diverse søgninger på nettet, så burde du være godt dækket ind i forhold til seværdigheder. Men tal også gerne med personalet, når du når frem til dit hotel, ofte kender de til nogle helt særlige ting, som måske ikke er beskrevet andre steder.