home Livsstil Hvad er fordelene og ulemperne ved et kviklån?

Hvad er fordelene og ulemperne ved et kviklån?

Du kender situationen. Du står ved udgangen af måneden, og har vanskeligt ved at få det hele til at løbe rundt og mangler luft i økonomien. Den gode nyhed er, at der i dag findes rigtig mange muligheder for at optage et kviklån. Det er dog vigtigt at du seriøst overvejer fordelene og ulemperne ved at tage et kviklån? Læs videre her.

Fordelene ved et kviklån
Står du og mangler penge her og nu, kan et kviklån være en glimrende løsning. Forudsat at du er fyldt 18 år, er fordelene ved et kviklån mange. Ansøgningsprocessen er nem og hurtig, og det er ofte tilstrækkeligt blot at udfylde dit navn, adresse, telefonnummer, mailadresse, NemID og cpr-nummer, og pengene vil ofte stå på din konto indenfor 15 minutter efter du er blevet godkendt. Dette er uanset om der er tale om større forbrugslån eller mindre sms-lån og mikro-lån.

I modsætning til banken, skal du aldrig forklare hvad du skal bruge pengene til, og det er betydeligt nemmere at blive godkendt. Lånebeløbets størrelse varierer fra små til større beløb, så du kan altid vælge det beløb, der passer til netop dine behov, uanset om pengene skal bruges til et nyt køkken, en ferie eller til dagligt forbrug. Med et kviklån er der ingen møder med en bankrådgiver, og du kan udfylde ansøgningsskemaet online når det netop passer ind i dit skema.

De forskellige firmaer der tilbyder kviklån, er også fleksible med hensyn til afbetaling, og du kan ofte vælge mellem adskillelige afbetalingsperioder uanset om du vælger at betale hele beløbet med det samme eller over f.eks. 6 eller 12 måneder. Mange låneudbydere tilbyder også at sætte dit lån på pause, hvis du ved, at du går nogle hårde måneder i møde, og visse firmaer tilbyder endda rentefri lån, hvis du betaler beløbet tilbage indenfor 30 dage. Den slags fleksibilitet finder man næppe i banken. Find hjælp til at forstå lån på nettet her

Ulemperne ved et kviklån
Hvor der er fordele, er der som regel også ulemper, og kviklån er ingen undtagelse. Den største ulempe er højere renter end dem man finder i banken, og du skal overveje om du vil være i stand til at kunne betale dit lån tilbage inden for tidsrammen, da rykkergebyrerne kan gøre dit lån væsentligt dyrere. Det er derfor altafgørende, at du lægger et realistisk budget, så du er sikker på, at du vil være i stand til at tilbagebetale dit lån, og ikke lade dig friste til at låne mere end du reelt har brug for.

Det er også vigtigt før du accepterer et kviklån, at du tager dig tid til at undersøge de forskellige låneudbydere for at finde det lån, der netop passer bedst til dig og dette kan ofte være vanskeligt, når man tager mængden af låneudbydere på markedet i betragtning.

En anden ulempe ved kviklån er, at du ikke må være optaget i RKI, hvilket netop kan ramme mange, der netop er blevet afvist i banken af denne grund, og nu søger et kviklån. Men når alt kommer til stykket, er et kviklån en glimrende lånemulighed hvis du er realistisk og udviser passende omhu, når du står og har brug for pengene her og nu.