home Jura Hvad er et boligskøde?

Hvad er et boligskøde?

Skødeskrivning og tinglysning ved bolighandel

Der findes en masse regler omkring, hvordan skødeskrivning og tinglysning skal gøres, for at det er gyldigt. Det er yderst vigtigt, at du sørger for, at disse ting er i orden, når du er midt i en bolighandel, da det er skødet og tinglysningen, der gør dig til den retmæssige ejer af din nye bolig.

Her giver vi dig lidt information om, hvordan skødeskrivning og tinglysning fungerer, så du har en idé om det, men det anbefales altid at søge professionel hjælp, så du kan være sikker på, at alt papirarbejdet for din nye bolig er i top.

Hvorfor skal du foretage en skødeskrivning og tinglysning?

Et skøde er et officielt dokument, der giver retten til ejerskab af en bolig. Det vil altså sige, at selvom du har købt og betalt for en bolig, er den ikke officielt din, før du har foretaget skødeskrivningen.

Når du først har fået lavet et skøde, er det yderst vigtigt, at du også får det tinglyst. At tinglyse et skøde vil sige, at du officielt registrerer skødet i statens system, hvilket er den sidste proces under skødeskrivningen, der gør det nye skøde officielt.

For at der ikke skal opstå nogle problemer i fremtiden med hensyn til din bolig, og hvem der er den retmæssige ejer af den, er det altså en god idé at foretage skødeskrivningen og tinglysningen så hurtigt som muligt efter bolighandlen er gennemført.

Hvordan fungerer skødeskrivning og tinglysning?

Før du går i gang med skødeskrivningen, er det vigtigt at du kender til de lovpligtige regler, der er. Disse regler dikterer nemlig, hvad et skøde skal indeholde. Hvis du ikke selv kender til alt dette, kan det være en god idé at få hjælp fra en professionel boligadvokat.

Dit skøde skal skrives af en advokat, og det er ofte boligadvokater, der sørger for skødeskrivning. Hvis du ikke allerede har en boligadvokat, er det første du skal gøre altså at finde en god advokat.

Når du først har fundet en passende advokat, er alt du skal gøre at oplyse en række oplysninger til din advokat, så sørger vedkommende for at udfylde papirarbejdet efter de lovpligtige regler. Du skal blandt andet oplyse information om boligen så som købspris, overtagelsesdato og finansiering af købet. Du skal også oplyse fulde navne og personnumre på både køber og sælger.

Efter at din advokat har udformet et skøde, skal det tinglyses. Alt dette kan din boligadvokat også hjælpe dig med, så du kan fokusere på nogle af de mange andre ting, der er at holde styr op under en bolighandel.

Når din advokat har både udformet skødet og tinglyst det, er alt du behøver at gøre at underskrive og bekræfte, at oplysningerne i dokumenterne er korrekte. Dette er let i dag og kan gøres hjemmefra ved hjælp af NemID. Når du først har fundet en advokat, er alt du behøver at gøre altså at oplyse lidt basal information og senere godkende denne information, og så kan du læne dig tilbage og glæde dig over, at din nye bolig ny også officielt er din.

Læs meget mere på Juralia.info – Læs her

Find billig hjælp til at tinglyse og skrive skøde

Det er som nævnt vigtigt, at alt papirarbejdet er helt i top, når det kommer til skødeskrivning og tinglysning, da dette kan betyde, om din nye bolig også på papiret tilhører dig.

Du kan gøre livet lettere for dig selv ved at hyre en professionel inden for området, der kan hjælpe med hele processen, imens du kan koncentrere om flytningen og alt det andet, der følger under en bolighandel.

De fleste boligadvokater tilbyder en samlet pakke, hvor du for en fornuftig pris kan få hjælp og rådgivning til at skrive skødet samt efterfølgende at tinglyse det. Der findes til og med mange boligadvokater, som er villige til at lave en yderst god aftale, hvis du er interesseret i hjælp til hele processen ved en bolighandel. Det vil altså sige, at du kan få råd og vejledning lige fra start til slut, så du er sikker på, at du gør den helt rigtige beslutning ved købet, og at alt papirarbejdet er i top efterfølgende.

Når du kigger rundt på nettet eller ringer til din foretrukne advokat, vil du kunne se og høre mere om de forskellige pakkeløsninger og priser på alt, hvad der har med bolighandel, skødeskrivning og tinglysning at gøre.

Læs om skilsmisseskøde her