home Hus og have Husk dette ved køb af bolig

Husk dette ved køb af bolig

For mange mennesker er et boligkøb blandt de største beslutninger i livet, hvilket medfører, at de tages med omhu, som er det helt rigtige at gøre. Men selvom beslutningen skal tages med omhu, kan det være svært at finde ud af at tage de mest relevante overvejelser op og vende. Derfor vil vi i dette indlæg hjælpe på vej ved at nævne faktorer, som er relevante at tage op, forinden man vælger at skriver under på kontrakten.

Juridisk hjælp

Det er meget nemt at blive varm på en bolig, hvilket især skyldes, at der i købsprocessen er indblandet en ejendomsmægler, som er fantastisk god til at lægge vægt på de positive sider ved boligen. Når man træffer en beslutning om at købe en ny bolig er det dog uhyre vigtigt, at man gør det med hovedet og ikke blot lader mavefornemmelsen tage over. Dette er nemmere sagt end gjort, da en stor del af en sådan beslutning vil være afgjort af mavefornemmelsen. Mavefornemmelsen skal naturligvis spille en rolle, men det skal helst undgås, at det er den, som er den dominerende faktor.

En måde at øge sin information på kan være ved at få hjælp af en advokat, som kan være med til at grave ting frem, som ejendomsmægleren måske har haft incitament til at lægge skjul på. Med en boligadvokats hjælp vil man altså have alle informationer fremme på bordet, forinden beslutningen bliver taget. En sådan advokat vil kunne blive fundet hos Hviidadvokater, hvis det skulle blive relevant.

 

Find din indre forhandler frem

Før du kan sætte dig i sofaen og tænde op i pejsen med træpiller i din nye bolig, er det altså vigtigt at overveje, om prisskiltet på boligen er retfærdigt. Hvis man har besluttet sig for at købe en bolig, bør man altid tage stilling til, hvad man egentlig er villig til at give for den. Prisen på en bolig er ofte op til forhandling (hvilket naturligvis afhænger af efterspørgslen på den), hvorfor man ligeså godt kan udnytte dette. Man kan nemlig hurtigt få en dårlig smag i munden, hvis man sidder i sin nye bolig og ikke føler, at den er det værd, som du rent faktisk gav for at bo i den.

Forhandlingen skal naturligvis foretages med den forudsætning, at der er en mulighed for, at boligen kan blive taget for næsen af en. Det kan være, at efterspørgslen på boligen er så høj, at prisen faktisk slet ikke er op til forhandling. Det er derfor vigtigt, at man forventningsafstemmer med sig selv og eventuelt ejendomsmægleren, før man begynder at udfordre.

Pointen er blot, at det er vigtigt, at man er klar over, at prisen på boligen i flere tilfælde er op til forhandling. Både sælger og køber er godt klar over, at det priser i den helt høje klasse, som der er tale om her, hvilket der derfor bliver taget forbehold for.

 

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at være forberedt på, at det jo er en mulighed, at ens drømmebolig bliver taget for næsen af en. Det er vigtigt ikke at låse sig sit hoved fast på, at den bolig, som man har forelsket sig i, bliver den man får. Dette skyldes, at der ofte vil være andre, som også er vilde med denne bolig og man derfor ligeså godt kan forberede sig på det værste udfald.