home Gør-det-selv Husk disse ting før du flytter – så får du en god flytning

Husk disse ting før du flytter – så får du en god flytning

Synes du, det virker uoverskueligt at skulle flytte? Heldigvis findes der mange gode løsninger til flytningen, således det ikke bliver belastende for dig at flytte. Det kræver fysisk hårdt arbejde og er oftest ikke så ligetil, som man forventer. Men først og fremme er det vigtig at planlægge flytningen, før du kaster dig ud i det. Læs med på siden her og få den bedste start på en god flytteproces samt nyttige flyttetips.

 

Ryd op og planlæg

Inden du bestiller flyttebilen eller flyttemanden, er det ikke kun vigtigt, men også en kæmpe fordel, at du rydder grundigt op i dine ejendele. Det giver jo ingen mening at flytte med noget, som alligevel skal på lossepladsen eller smides ud. Hvis du vælger at transportere dine flytteting selv, så lav en køreplan og dan et overblik over, hvordan du på den mest praktiske måde transportere dine sager fra A til B.

 

Mens du rydder op i dine gamle sager, skal du overveje og danne et overblik over, hvordan du bedst muligt pakker det ned i flyttekasser – det skal jo fylde så lidt som muligt. Lav en liste, som er god til at danne overblik. Møbler og større reoler kan ikke gøres mindre – de fylder de, de fylder. Uanset hvad, får du brug for flyttekasser. Køb dem billige på slagtilbud eller lej dem, hvis du har tid til at returnere dem. Det er en fordel, at have kasserne i forskellige størrelser. Tunge ting går fx ikke så godt i en lille kasse, da den ikke er så stabil, som en større kasse.

 

Brug for hjælp

Hvis du ikke har overskud eller gider at flytte dine ting selv, så kan du altid tage kontakt til et flyttefirma. De findes både i store dele af Jylland samt på Sjælland og Fyn. Et flyttefirma kræver selvfølgelig, at du punger ud med en sum penge afhængig af, hvor meget, du skal have flyttet. Men det er pengene værd i sidste ende. Det skåner dig for det fysiske hårde arbejde samt sparer dig tid – og tid er penge.

 

Sidst, men ikke mindst, så husk at have styr på forsikringen, hvis der skulle ske skader under transport. Det er vigtigt, at du kan dokumentere skaderne til forsikringen. Hvad er der sket og hvordan? Tag altid et billede af skaden, så forsikringen har beviser.