home Energibesparelser Hold varmen i kulden med loftisolering

Hold varmen i kulden med loftisolering

Vinteren har for alvor ramt det ganske danske land. Med sig tager årstiden regn, sne, blæst og lave temperaturer, og nogle gange er vi så heldige, at vi kan nyde godt af flere af tingene på én og samme gang. Ét er, at det kan være en kold fornøjelse at bevæge siden udenfor i denne årstid. Noget andet er, at mange fryser – også selvom de er indenfor, og det kan der være mange årsager til.

En af de primære årsager til at man fryser hjemme, er dårlig eller manglende isolering. Så kan det være lige meget, hvor højt man skruer ens radiatorer op, eller hvor meget man fyrer op i pejsen, hvis varmen alligevel blot forsvinder op gennem loftet og taget. Så er der ikke andet for end at tage endnu et par strømper på, en tyk trøje og glæde sig til, når det endeligt bliver varmt udenfor.

Er dette tilfældet, kan det være en rigtig god ide at investere i loftisolering til huset. Det er en effektiv måde til at holde varmen inde i huset, således der ikke bliver fyret for gråspurvene, og med det samme vil der tydeligt kunne mærkes forskel på varmen indenfor.

 

Én isolering – mange fordele

Efterisolering er især nødvendig i ældre huse samt huse, der ikke er isoleret tilstrækkeligt. Et godt sted at starte er loftsisolering, og det er det, fordi der er rigtige mange fordele ved at få ens loft isoleret.

Ét er, at huset med det samme vil føles varmere at befinde sig i. Isoleringen holder på varmen, og kolde hænder og fødder bliver i stedet erstattet med en behagelig varme, hvor det ikke længere er nødvendigt med flere par sokker og tykke trøjer indendørs. Derudover er loftisolering også med til at skabe et langt bedre indeklima i huset, hvilket kommer til gavn for alle dets beboere. Et koldt og fugtigt hus bliver oftere ramt af sådan noget som skimmelsvamp, hvilket kan have rigtig mange negative konsekvenser for alle, der befinder sig i huset.

Slutteligt er der også en økonomisk fordel i at få efterisoleret huset med loftisolering. Det er selvfølgelig en post, der skal betales, når arbejdet er gjort. Vælger du at få dit loft isoleret, kommet det dog hurtigt til at betale sig selv ind, da isoleringen kommer til at nedsætte husets varmeregning betragteligt.

Er huset ikke allerede loftisoleret? I så fald er det en god ide at få det gjort nu – så kan du gå denne vinter og de næste mange vintre i møde med et varmt hus.