home Hus og have Hængekøjer og outdoor brug

Hængekøjer og outdoor brug

Vi drømmer alle om en nat i det fri. Kun den friske luft og åbne himmel. Men hvordan får man komfort og en god nats søvn, der sikrer, man er klar til videre vandring dagen efter? Det gør man naturligvis ved at overnatte i sin hængekøje til camping eller vandrebrug.

Her følger de mest basale råd til en god nat i en hængekøje.

Find pladsen

Tænker du, det er let at finde det ideelle område at hænge din køje op? Så tro om igen. Det er ikke en umulig opgave, men den kan kræve en smule tid. Selvom selve køjen ikke er meget lang, skal du faktiske gerne finde træer med ca. 3-3,5 meters afstand imellem sig. Det skyldes, at køjen skal hænge med en god afstand, hvis du vil have den til at hænge bedst tænkeligt – hvilket du naturligvis vil, da det giver mest komfort.

Husk desuden, at man ikke skal fjerne træer etc. i naturen for at få plads. Ødelæg ikke området for at få din nattesøvn. Find i stedet det helt rette – med god samvittighed.

I den forbindelse bør du hænge din hængekøje op ved brug af gode, tykke remme, som ikke skærer i træet. Bevar naturen i fin stand til glæde for os alle.

Beskyt dig selv

Skal du sove udendørs, er du ikke alene. Der er i hvert fald nok med myg og andre kryb, som gerne vil have en bid af dig. Det kan du heldigvis forhindre ved at sove med et myggenet.

En anden god idé er at beskytte dig selv mod regn. Det kan du gøre ved at lave en fin presenning, som er hængt over hængekøjen med en vinkel, som får vandet til at løbe forbi din svævende soveplads.

Huske at forstærke siderne, så der ikke bliver dannet en sø midt på presenningen. Det kan i værste fald føre til, at du vækkes med en ordentlig omgang vand i den kolde nat.

Hold dig varm

Det er ikke sikkert, det er sommer og varmt, når du skal overnatte udendørs. Desuden er der mere vind omkring dig, eftersom du sover højere oppe og uden beskyttende sider som i f.eks. et telt.

Husk derfor at bruge en årstidsbestemt sovepose. Husk desuden at det kan være en fordel at komme et liggeunderlag i bunden af køjen, hvilket ikke kun skaber bedre komfort, man også isolerer yderligere for vind.