home Teknik Guide til at vælge en studiebærbar der passer til dig

Guide til at vælge en studiebærbar der passer til dig

For mange unge mennesker er sommerens afslutning et tegn på et nyt kapitel. Der er mange, som skal påbegynde deres drømmestudie, og det kræver oftest en ny bærbar. Der findes dog mange forskellige slags bærbare computere ude på markedet, og det kan derfor være svært at overskue. Herunder er der skrevet nogle punkter, som er vigtige at overveje.

Overvejelser inden køb

Skærmstørrelse
Din computers størrelse afhænger oftest af, hvad du skal bruge den til. For studerende kan en bærbar på 13 eller 15 tommer være en god idé, da du som studerende gerne skal kunne transportere computeren uden problemer. Hvis du vælger en større model, så vil vægten formodentlig også blive større, og det kan give problemer under transport. Så kan det være, at du overvejer en mindre model, men du bør huske på, at du skal sidde ved computeren i lang tid, og derfor bør du have en computer i en størrelse, der er behagelig for dig at skrive på i flere timer.

Windows eller Mac?
Der er rigtigt mange studerende, som vælger at købe en MacBook som deres studiebærbar, men det kan også være dyrt. Det er dog en smagssag, om man vælger at købe en MacBook eller en Windows computer, og for en studerende er noget af det vigtigste alle Office-programmerne, og det findes til begge typer. Foruden Office-programmerne så er der også nogle studier, som kræver andre programmer, og det er ikke alle, som kan afvikles på en MacBook. Derfor kan du vælge at undersøge, hvilke krav studiet har, inden du vælger, hvilken type computer du vil have.

Hvis budgettet er stramt

Det kan være en dyr fornøjelse at købe en ny computer, og som studerende er der oftest ikke mange penge at gøre godt med. Det kan være, at du lige har betalt indskuddet til en lejlighed eller andet, som gør, at du ikke lige har penge i budgettet til en studiebærbar. Hvis dette er tilfældet, så kan du vælge at låne penge for at få råd til den helt rigtige computer, som passer til dig og dit nye studieliv.