home Teknik Guide: Vælg den rigtige printer til hjemmekontoret

Guide: Vælg den rigtige printer til hjemmekontoret

Flere og flere har i dag fleksible arbejdstider, der muliggør at arbejde hjemmefra. Hvis man har fleksible arbejdstider og gerne arbejder hjemmefra, så kan det være, man har et hjemmekontor, hvor man kan arbejde fra. På hjemmekontoret vil der ofte være en printer, men udvalget af printere kan være lidt af en jungle. Derfor får du her en guide til at vælge den rigtige printer til hjemmekontoret.

 

Overvejelser inden købet

Når man skal finde den rette printer til hjemmekontoret, vil det være en god idé at overveje, hvilke behov og krav man sætter til sin kommende printer for at blive mest tilfreds. Der findes forskellige funktioner alt efter hvilken printer, man vælger. Nogle af disse bliver gennemgået i det følgende.

 

1) Alt i én printer

Hvis din kommende printer skal kunne lidt af hvert, så er det en god idé at vælge en printer med en alt i én funktion, da den på den måde kan printe, scanne og kopiere. Denne type printer er også kendt som en multifunktionsprinter. Sådan en printer er også en god løsning, hvis du ikke er helt sikker på, hvilke funktioner du får brug for, da du på den måde er helgarderet, hvis behovet skulle opstå.

 

2) Trådløs printer

En trådløs printer vil være et godt valg, hvis man ikke altid arbejder det samme sted. Det kan være, at man sommetider nyder at arbejde i sofaen med benene oppe eller på altanen på en sommerdag. En trådløs printer har indbygget wi-fi, der på den måde kan tilkobles på ens hjemmenetværk. Når den er tilkoblet ens hjemmenetværk, så vil man kunne udskrive fra sin computer, sin mobil eller sin tablet uden at disse skal sluttes til kabler fra printeren.

 

3) Touchbetjening

En printer med touchbetjening vil for langt de fleste være et godt valg, da touchbetjeningen gør, at printeren er nem, overskuelig og let at betjene.

 

4) Pris pr. side

Det er en kendsgerning, at det ikke er gratis at printe. Derfor vil det være en god idé at undersøge, hvor meget det vil koste i udskrivning pr. side. Hvis man udskriver mange sider dagligt, så kan det være en bedre løsning med en laserprinter end en printer, der anvender blækpatroner. En laserprinter skal selvfølgelig også have toner, men den vil oftest være billigere i drift, selvom den kan være dyrere i anskaffelse.