home Bil og motor Guide til lapning af bildæk

Guide til lapning af bildæk

Der findes næsten intet værre end at få sit bildæk punkteret. Har du prøvet det før, vil du også sagtens kunne forstå dette. Forestil dig, at du har haft travlt på arbejdet, og at du har en aftale senere. Du skynder dig ud i bilen og sætter kurs mod din destination. Alt er godt, og du kan stadig nå din aftale. Men uheldet er ude, og bilen begynder at lyde lidt sjovt og kører underligt. Dækket er punkteret. Hvad gør du så nu?
Jo, det er faktisk muligt at lappe et bildæk selv, men dette kræver selvfølgelig, at du har styr på hvad du laver.
Er uheldet ude, og mangler du evnerne til at lappe dækket selv, så kan du med fordel kontakte Mobil Dækservice. De kører ud til dig og får lappet din bil hurtigst muligt.

Sådan gør du, hvis dit bildæk punkterer

Hvis uheldet sker, og dit bildæk punkterer, så bør du huske på følgende. Mange tror nemlig, at de ved, hvordan et dæk skal lappes, men oftest er dette forkert. Mange tror, at hullet i dækket bare kan lappes udvendigt, og at man derefter kan fylde luft i dækket. Men det er ikke helt sandt. For at et dæk skal kunne lappes ordentligt, skal det lappes indvendigt. En udvendig lapning dur nemlig ikke til personbiler, da de hurtigt vil kunne slide lapningen af, og dækket vil igen miste luft. Når dækket skal lappes indvendigt, kan man anvende lappevæske eller en lappeprop. Dog er det vigtigt at nævne, at disse lappemetoder antages for at være nødreparationer, og man må faktisk kun lappe på denne måde, så man hurtigst muligt kan køre på værksted og få dækket repareret.

Professionel hjælp er løsningen

Selvom det er muligt at lappe et bildæk selv, så bør og skal man faktisk på værksted med dækket. Det er nemlig til fare for dig selv og andre, hvis ikke dækket bliver lappet ordentligt. Selvom du har evnerne, så gælder dette dog stadig i forhold til en nødreparation, og du vil altså stadig skulle have professionel hjælp. Det kan dog altid bedst betale sig at kontakte de dygtige fagmænd, og du kan endda hos Mobil Dækservice få hjælp, der hvor du befinder dig. De dygtige fagmænd vil så køre ud til dig og redde din dag.
En god huskeregel er dog altid at have et ekstra dæk med overalt. Du må nemlig gerne skifte dit dæk og køre videre, det er helt lovligt.