home Hus og have Guide til isolering

Guide til isolering

Spændingsindexet er cirka det samme når vi lægger budget som når vi snakker om isolering, men ved at bruge ganske kort tid på at forstå, hvorfor det er så vigtigt, kan du få et overblik over præcis hvor mange penge du hælder direkte i oliefyret uden at få noget ud af dem.

Herunder kan du læse om, hvorfor det er så vigtigt at have styr på isoleringen, inden vinteren for alvor kommer og om, hvorfor en god isolering giver råd til større julegaver.

Kælderen

Lad os starte fra bunden og arbejde os op. Er din kælder ikke isoleret, vil der trække fugt op gennem gulvet og væggene, hvilket ikke bare er usundt for huset, men også for jer, der bor i huset.

Er dit hus ikke isoleret tiltrækkeligt i kælderen kan helt op til 30% af varmen forsvinde ud den vej. Du vil også opleve, at der er flere insekter i en fugtig kælder. På samme tid er der større chance for skimmelsvamp.

Selve huset

Især, hvis du bor i et ældre hus, kan du med fordel tage et kig på isoleringen, for her er virkelig tale om en besparelse, der er til at tage og føle på. For selv om det kan virke som en større økonomisk udskrivning at få huset isoleret eller skifte den eksisterende isolering ud, så kan du tjene pengene ind igen på ganske få år.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit hus trænger til at få opdateret isoleringen, så kan du altid bestille et gratis isoleringstjek, så får du svar på, hvordan isoleringen har det og hvordan du kan optimere den, så varmeregningen giver plads til større julegaver.

Loftet

Varmen stiger opad, så hvis dit loft ikke er tilstrækkeligt isoleret er du en af dem, der ’fyrer for fuglene’. I rigtig mange ældre huse er der ikke isoleret på loftet, hvilket gør at varmen fiser direkte ud i den danske vinter.

Ved at isolere dit loft kommer du til at spare rigtig mange penge på varmeregningen, faktisk så mange, at de penge du betaler for at få loftet isoleret tjener sig selv ind på varmeregningen i løbet af kun tre år.

Økonomien

Der er også en anden helt klar økonomisk fordel ved at få dit hus tjekket og isoleringen optimeret, nemlig, hvis du går med tanker om at sælge dit hus.

Ved at sørge for, at huset er optimalt isoleret og derfor har en rigtig flot energimærkning vil du tiltrække mange flere interesserede købere samtidig med at husets værdi stiger.

Det koster i omegnen af 10.000 – 30.000 kronerat få dit hus isoleret til UG og selve indgrebet tager som regel ikke mere end en enkelt dag, hvis det bliver udført af erfarne fagfolk.

Pengene du giver for arbejdet og materialerne tjener ganske hurtigt sig selv ind igen og du vil samtidig opleve, at indeklimaet i dit hjem bliver væsentligt bedre og fødderne varmere hele vinteren igennem.

Læs eventuelt mere på Ejendomsguide.dk