home PC Guide til håndtering af fejl og skader på din computer

Guide til håndtering af fejl og skader på din computer

Du kender det sikkert. En fejl eller en skade på din computer kommer altid på det værst tænkelige tidspunkt. Uanset om synderen er en fabrikationsfejl, et for løst greb om computeren, tyveri eller en vildfaren kop kaffe, er det surt at spilde tid på fejl og skader på computeren. Men der er heldigvis hjælp at hente. Herunder finder du en række gode råd, der forhåbentlig kan begrænse skaderne og give dig ro i sindet.

Begræns skaderne

Uanset hvad er det altid en god idé så hurtigt som muligt at slukke helt for computeren.

Mange skader sker ved, at der bliver spildt noget ud over computeren. Sidder du i samme uheld, skal du fjerne den slukkede computer og tørre den af med en fnugfri klud. Stil den gerne med bunden i vejret, så det sidste kan lufttørre. Har du tabt computeren, bør du også slukke den og efterfølgende kontakte en professionel og fortælle om skaden, inden du tænder computeren igen.

Inden uheldet er ude, har du selvfølgelig taget en backup. Og hvis ikke, bør du gøre det. Sørg jævnligt for at tage en backup af din computers harddisk. Ved nogle skader, er det stadig muligt at tage en backup af computeren, efter skaden er sket, men det er ikke altid tilfældet. Dog er det stadig ikke nødvendigt at gå i panik, da nogle teknikkere er i stand til at gendanne tabte filer som billeder, dokumenter, personlige informationer samt din computers software.

Når skaden er sket

Er din computer stadig ikke meget værd, efter den er blevet tør eller har været lukket ned lidt, kan det være nødvendigt at få en professionel til at kigge på den. Find derfor både kvittering, PC-garanti og PC-forsikring. Gælder det fysiske skader, der er blevet påført computeren, gælder garantien ikke, men dette kan i stedet være dækket af indbo- eller rejseforsikring.

Kontakt derefter en professionel, der vil fortælle dig, om en reparation er nødvendig. Bor du i Taastrup, kan du få computer reparation hos Tele-Zone. Her vil professionelle teknikere kunne hjælpe dig med diverse fejl eller skader på både Mac og PC samt stationære og bærbare computere.