home Fest og underholdning Guide til at vælge dørmand

Guide til at vælge dørmand

Jeg skal bruge en stor og stærk mand, der kan kaste folk ud for et godt ord”. Tænker du, det er sådan, man ringer og booker en dørmand? Så tager du fejl. En moderne dørmand er mere end en mand, der er i stand til at kyle folk hjem fra festen. Dørmanden er trænet i konflikthåndtering, pædagogisk, velformuleret, lyttende i forhold til begge parter og trænet i nøjagtigt hvor og hvornår, der er behov for fysisk magtudøvelse – vel at mærke som en sidste udvej, når personer udgør fare for de øvrige gæster.

Her følge en kort guide til valg af dørmand.

Vælg ud fra eventet

Afholder du en fest for et mere modent publikum eller er der tale om en fest for alkohol-glade yngre personer, hvor det er lettere at forestille sig ballade kan opstå?

Når du skal finde din dørmand – eller et vagtselskab – så sørg for at forklare dem om hvilken type arrangement, de skal ud til. Ofte vil de have mulighed for at tilpasse dørmanden til begivenheden og sende ham mere velforberedt – både i form af sikkerhedsudstyr og påklædning, såfremt der er ønsker hertil.

Dit event fortæller meget om, hvilken type dørmandsselskab, du skal kontakte. Nogle har et meget barsk udtryk til deres profil, hvilket kan risikere at forplante sig videre til dørmændene, mens andre selskaber har en mere naturlig profil med større udvalg.

Er dørmanden supplement eller sikkerhedsansvarlig?

Er din dørmand med for at sikre ro og orden på egen hånd, skal han indgå i et større team eller er han måske indkaldt som den med det øverste ansvar for sikkerheden?

Sørg for at få den helt rette profil ud fra det behov, der eksisterer. Skal du bruge flere dørmænd – altså et helt sikkerhedsteam – til dit arrangement, så spørg gerne ved samme selskab. På den måde er der overvejende chance for, at du får kontakt til et team, der kender hinandens roller og agerer absolut professionelt og håndterer alle situationer til største tilfredshed.

Se efter erfaring

Din dørmand skal naturligvis have den rette profil. Får du en erfaren dørmand, vil han typisk have set og prøvet meget mere end en yngre. Dermed ikke sagt, der ikke findes unge og gode dørmænd, men en erfaren person vil have konkret viden ift. at håndtere specifikke situationer på baggrund af tilsvarende episoder. Altså er sandsynligheden for den bedst mulige konflikthåndtering størst.

Desuden vil en erfaren type udstråle ro og sikkerhed, hvilket forplanter sig igennem hele arrangementet.

Få den rette pris

Hvad er en god dørmand pris? Det får du bedst svar på, hvis du undersøger markedet. Kontakt derfor gerne mere end ét selskab, når du skal bruge sikkerhed til dit event. På den måde kan du sammenligne priser og høre om de enkeltes kompetencer og erfaring i at yde sikkerhed til netop den type event, du skal bruge hjælp til.