home Hus og have Guide: Sådan kreerer du din drømmehave

Guide: Sådan kreerer du din drømmehave

Du går garanteret op i, hvordan dit hus er indrettet, men hvor tit gør du noget ud af din have? Hvis din have hidtil er kommet lidt i anden række, kan det være, at det er nu, du skal i gang med at kreere din drømmehave.

Sådan starter du

Når du skal i gang med sådan et projekt, er du nødt til at få skabt et overblik. Hvis ikke du har nogen idé om, hvad du ønsker dig i din have, kan det være svært at skabe din drømmehave. Derfor vil det være en rigtig god start at søge noget inspiration. Det kan du gøre på nettet eller i havemagasiner f.eks. Når du ser på en hel masse haver, vil du nemmere få en idé om, hvad du selv ønsker dig i din have. Ønsker du rene linjer og få elementer, eller kan du lide en eventyrlig have med masser af ting? Den slags kan du få en idé om efter din inspirationssøgning.

Lav en tegning over din have

Når du sidder med nogle forskellige idéer, som du gerne vil have ført ud i livet, er det ikke sikkert, at det er en god idé bare at starte fra en ende af med det samme. Hvis du vil have et bedre overblik, kan du lave en tegning over din have, hvor du tegner alt ind, som du gerne vil have i din have. På den måde får du bedre idé om, hvor meget der er plads til og hvordan dine idéer spiller sammen.

Hvad skal du lave i din have?

Når du søger inspiration til din have, kan du få nogle idéer til en stemning og en stil, men også helt konkrete projekter. Hvis du alligevel savner nogle forslag til nogle konkrete projekter til din have, kan du f.eks. lave nogle nye blomsterbede, lave en urtehave, plante frugttræer- og buske eller lave en helt ny terrasse af lækre terrassebrædder. Læs mere her hvis du skal lave en terrasse.

Sådan sætter du prikken over i’et

Når du har fået lavet alle de vigtigste og største ting i din have, kan du begynde at tænke lidt mere på detaljerne og de ting, som skal binde det hele sammen. Hvis du har lavet en ny terrasse, vil den se mere hjemlig og færdig ud, hvis du pynter den med nogle nye potter og havemøbler f.eks.