home Fitness & Træning Guide: sådan effektiviserer du din hjemmetræning

Guide: sådan effektiviserer du din hjemmetræning

Fremfor træning i dårligt vejr eller svedige fitnesscentre, er hjemmetræning et godt alternativ. Hjemmetræningen kan nemt tilpasses dit skema og dine ønsker, og du behøver ikke investere i mange dyre makiner for at opnå resultater. Her får du nogle tips til, hvordan du effektivt kan træne derhjemme.

Om det er for at tabe de ekstra kilo på sidebenene eller for at supplere din sportsgren, er hjemmetræning utrolig god måde at holde dig i balance på. Særligt vigtigt, når du træner derhjemme er at få hele kroppen i gang med så få redskaber som muligt.

Træn jævnt

Måske døjer du med rygproblemer eller ømhed i andre dele af kroppen – derfor er det vigtigt, at du kender din krops svagheder, så du ved, hvad du skal fokusere på. Når det er sagt, er det ligeledes vigtigt, at du træner kroppen jævnt og altså ikke glemmer nogle områder til fordel for andre – det gælder både specifikke områder på kroppen såvel som fokusområder i form af smidighed, styrke, hastighed osv. For at tilse så mange områder af kroppen som muligt, bør du derfor finde øvelser, der træner flere muskelgrupper samtidigt. Variér gerne dit program regelmæssigt, så du på den måde får afprøvet forskellige typer øvelser, der styrker forskellige dele af kroppen på forskellige måder.

Invester i en træningsmaskine, der dækker flere områder

Helt udenom træningsmaskiner kommer man ikke, hvis man ønsker en effektiv hjemmetræning. Dette betyder heldigvis ikke, at du skal have mange dyre maskiner stående, men snarere, at du med fordel kan investere i én eller to træningsmaskiner som primære eller sekundære motionskilder, der arbejder med flere områder samtidigt. Et godt eksempel er romaskinen, som er en af de mest populære træningsmaskiner – den arbejder nemlig skånsomt og effektivt med både arme, ben, ryg, mave og skuldre. Ved eksempelvis en romaskine får du dækket de basale områder for en jævn træning, og herefter er det blot et spørgsmål om at finde en passende supplerende træning i form af øvelser uden maskiner. For mere information om romaskinens fordele og de forskellige typer, der findes, kan du læse mere her.