home Erhverv Guide til butiksinventar: Sådan indretter du din egen butik

Guide til butiksinventar: Sådan indretter du din egen butik

Uanset hvilken slags butik du har, er det vigtigt, at indretningen af din butik står skarpt. Det vil nemlig tiltrække kunder, få dem til at blive længere i din butik, og i sidste ende måske få dem til at købe dine varer. Derfor giver vi dig her en række tips til, hvordan du bedst indretter din egen butik.

En stor del af dine kunders indkøb besluttes, når de står i butikken. Disse impulskøb kan du som butiksindehaver udnytte ved at indrette din butik, så kunderne bedst muligt præsenteres for dine varer. For at fange kundernes opmærksomhed er det vigtigt, at din butik udstråler enkelthed og overskud. Hvis det er nemt for kunden at bevare overblikket i din butik, er der nemlig større chance for, at vedkommende beslutter sig for at handle der.

butiksinventar

Optimal indretning af din butik

Når du skal indrette din butik, bør du tænke over, hvilken målgruppe dine varer appellerer til. For eksempel har unge mennesker større tendens til at foretage impulskøb end ældre mennesker. Derfor kan du overveje at indrette din butik efter impulskøb, hvis du har en ung kundemålgruppe, og mere mod overvejelseskøb, hvis din kundemålgruppe består af ældre mennesker. En anden vigtig ting, som du kan tage med i dine beregninger, er, at din butik skal være indbydende og have en god atmosfære. Jo hyggeligere din butik er at befinde sig i, jo længere får dine kunder lyst til at blive der. Jo længere tid dine kunder bruger i butikken, jo større sandsynlighed er der for, at de køber noget.

For at gøre din butik indbydende og ikke mindst overskuelig, kan du sørge for at indrette den i nogle klare zoner. Alt efter hvad du forhandler, kan du for eksempel lave en herreafdeling, en kvindeafdeling, en afdeling til sko, og så videre. Det giver dine kunder et godt overblik over, hvor de kan finde det, de søger. Desuden kan du med fordel sørge for at gøre noget ud af vinduespartiet i din butik. Vinduet er nemlig det første, dine kunder ser af din butik, og hvis vinduet ser indbydende ud, får flere lyst til at gå ind i butikken. Præsenter eksempelvis dine nye og mest populære varer i vinduespartiet for at tiltrække potentielle kunder.

Vælg det rette inventar

Det rette butiksinventar kan være altafgørende for dine kunders opfattelse af din butik, og dermed også for deres købelyst. Butiksinventar af god kvalitet og design kan du finde hos Erfa Inventar. Her kan de hjælpe med alt fra udvikling af koncept og butiksdesign, henover layout, frem til selve monteringen af dit nye inventar i butikken. Hos Erfa Inventar kan de derfor være behjælpelige med samtlige stadier af din butiksindretning, og desuden fremstiller de alt inden for inventar til butik, som for eksempel butiksreoler, panelvægge og varekroge.

Når du skal indrette med butiksinventaret, kan du med fordel placere det høje inventar langs væggene og det lave inventar i midten af rummet. Det giver din butik en harmonisk dynamik, hvilket skaber den bedst mulige atmosfære. Du bør også bestræbe dig på at holde en del af din gulvplads fri, så der er plads nok til brede gangarealer. Det gør du for eksempel ved hjælp af panelvægge, hvor du kan opsætte hylder til dine varer. Et luftigt display giver din butik elegance og rummelighed.

I din butik er det desuden vigtigt, at du overvejer, hvor du placerer de forskellige elementer. For eksempel bør kassen være nemt tilgængelig for både kunder og personale. Det indebærer, at der er plads omkring kassen, så kunder, i tilfælde af kø, ikke føler sig mast, og derved får en dårlig oplevelse. Ligeledes er det en god ide at have luft omkring butikkens reoler og stativer, så kunderne har god plads til at kigge på varerne.

I det hele taget drejer butiksindretningen sig om at skabe så indbydende og overskuelig en butik som muligt, så kunden får lyst til at bruge tid der, og forhåbentlig også købe varer.