home Hus og have Gør-det-selv-projekt: Plej dine vægge og skab mere værdi i dit hjem

Gør-det-selv-projekt: Plej dine vægge og skab mere værdi i dit hjem

De fleste kender udtrykket: inden for hjemmets fire vægge. Dog har et hjem jo meget mere end fire vægge, og derfor kan et gør-det-selv-projekt af væggene i hjemmet måske lyde lidt uoverskueligt. Men væggene i dit hjem er med til at skabe tryghed for dig og din familie. De skaber en base ved at afgrænse ”indenfor” og ”udenfor”. Dine vægge sørger for stabilitet i hjemmet, og derfor er det vigtigt, at du passer på dem.

Vedligeholdelse af dine vægge

Man vænner sig hurtigt til, at væggene får lidt knobs hist og her i løbet af hverdagens strabadser. Det betyder heldigvis, at der er masser af liv i hjemmet. Desværre betyder det også, at dit hjem kan falde i værdi, hvis væggene ikke bliver vedligeholdt. Heldigvis er det nemt at vedligeholde dine vægge med en god klat maling, og du kan endda gøre det sammen med hele familien. Så træk i malerdragterne og køb noget billig vægmaling, så du og din familie kan komme i gang med at skabe meningsfuld værdi i jeres hjem.

Mal væggene i forskellige farver

Ikke nok med at du skaber mere værdi i dit hjem – samtidig kan du også få en fornemmelse af, at du har skabt et helt nyt hjem. Du kan vælge at male det hele hvidt, hvor du skaber lys, og på den måde opnå en følelse af et meget større rum. Men du kan også vælge at eksperimentere med forskellige farver. Har du en hvid endevæg, som gør stuen lang og steril, vil vi foreslå, at du maler den i en lækker farve for at skabe noget spil og personlighed i stuen. Det kan være alt fra en mat grøn til en helt pink farve: Det er dig, som helt selv kan bestemme, hvilket præg du vil sætte på dit hjem. Ved at du sætter et præg med malerpenslen, skaber du nemlig et helt nyt rum i dit hjem – uanset om farven er hvid eller grøn.

Tips og tricks til at gøre det selv

Du kan altid få en maler til at male dine vægge, men det er faktisk ikke så svært, når man først har fundet fidusen. Hvis du kaster dig ud i gør-det-selv-projektet, er det vigtigt, at du får afgrænset området med malertape, så dine lofter, gulve eller lister ikke får en uventet tur med malerpenslen. Efter du har afgrænset området, kan hele familien starte med at male inden for området. De højeste kan tage foroven med en malerrulle, mens de allermindste kan få en lille pensel og male forneden. Lad malingen tørre, og se, om væggen trænger til en tur mere. Det er ikke unormalt, at en væg skal have et par gange med malerpenslen, før den er så god som ny.