home Varmekilder Gode råd i forbindelse med køb af elradiator

Gode råd i forbindelse med køb af elradiator

Hvis du føler, at der er mangel på radiatorer i dit hjem, eller måske fungerer de nuværende radiatorer blot ikke særligt godt, kan du overveje anskaffelsen af en elradiator. En elradiator er en radiator, som kun behøver et strømstik for at virke. Den mest iøjnefaldende fordel ved indkøbet af denne radiator er installationsprocessen – den slipper man nemlig for. Det er en meget dyrere proces at skulle installere en almindelig radiator, så det er altså her elradiatoren brillerer. Endvidere kan den holde i rigtigt lang tid – gerne tre årtier, og de kan som oftest holde lettere. Endvidere behøver de ikke større vedligeholdelse, end at man blot kan klare det med en støveklud i ny og næ. Der er dog en faktor, som man skal være særligt opmærksom på ved elradiatoren.

elradiator test

Strømforbruget og dets vigtighed

En elradiator kan være noget af en strømsluger, som kan mærkes på strømregningen. Derfor bør den heller ikke benyttes som eneste og primære energikilde, da det simpelthen koster for meget i det lange løb. Derfor skal du, når du leder efter en elradiator, sørge for at undersøge radiatorens strømforbrug. Dette er så relevant for din månedlige strømregning, at du langt hellere skal købe en dyrere elradiator, hvis dette betyder, at dens strømforbrug er lavere end andre elradiatorers.

Termostaten og dens relevans

Der skal selvfølgelig være en god brugbarhed ved din nye elradiator, hvilket derfor betyder, at du skal holde øje med en anden relevant faktor udover strømforbruget – termostaten. Termostaten er ret bestemmende for praktikaliteten af din nye elradiator, og hvor glad du vil blive for den i brug. Mange ældre elradiatorer og deres termostater er af dårlig kvalitet, hvilket betyder en fluktuerende temperatur i hjemmet. En elradiator med en god termostat sørger for, at varmen er konstant, så du ikke oplever pludselige svedeture efterfulgt af kuldegysninger, når elradiatorens varmeudledelse svinger for meget. Sørg derfor for en at anskaffe en nyere elradiator med en nyere termostat – du vil blive rigtigt glad for dette, når du skal bruge radiatoren.

Selvom det ikke har relevans for strømforbruget, kan det anbefales at anskaffe sig en oliefyldt elradiator – særligt med henblik på svingende temperatur i hjemmet. En oliefyldt radiator vil fungere som en mere komfortabel varmekilde, da den kan afgive varme meget mere jævnt end en almindelig elradiator. Opvarmningen foregår dog også langsommere, men der følger derefter en god eftervarme og generelt en jævn opvarmning af rummet.

Sådan finder du en god og billig elradiator

Som boligejer er det en rigtig god idé at sørge for at kigge sig godt om efter en elradiator, der har et fornuftigt strømforbrug. Hvis du skal finde dig den helt rette af slagsen, som kan efterkomme lige netop de konkrete behov, som du måtte have, så er det helt afgjort en rigtig god idé at overveje muligheden for at anvende en test af elradiatorer. Ved at gøre brug af en online test af elradiatorer har du mulighed for at danne dig et overblik over produkterne på markedet samt finde nyttig information, der kan lede dig på godt vej mod lige netop det produkt, der passer bedst til de konkrete behov, som du måtte have.