home Uncategorized Gode aktiviteter for børn i juleferien

Gode aktiviteter for børn i juleferien

Juleferien er en enormt hyggelig tid, men især for små børn kan det også være en tid fyldt med spænding og rastløshed. Derfor kan det være en god ide at have nogle aktiviteter i ærmet, som man kan diske op med, når børnene uundgåeligt kommer til at spørge, hvad de skal tage sig til.

Hvis vejret er til det, er det selvfølgelig oplagt at sige til dem, at de skal smutte ud i sneen og lege.

Det er dog mere undtagelsen end reglen, at der er hvid jul i Danmark, så derfor bør man nok berede sig på, at det hovedsageligt skal være indendørs aktiviteter. Hvis man er tilhænger af en ret traditionel jul, er der dog også masser af muligheder for den slags.

Inddrag børnene i forberedelserne

Hvis børnene er store nok, kan de for eksempel sagtens være med til at lave konfekt til den store aften, ligesom de også sagtens kan være med til at flette julehjerter, folde stjerner eller måske endda pynte juletræet. Det vil alt sammen være klassiske juleaktiviteter, som de med garanti har læst eller hørt om, og som de næsten også forventer er en del af julen.

Desuden kan de mange julekalendere, der kører i fjernsynet om aftenen også være en kærkommen aflastning for en julestresset forælder. Juletiden byder dog også på mange aktiviteter uden for hjemmet, som man kan slæbe sine rastløse børn med til. Det kunne for eksempel være besøg og julefrokoster hos venner og familie, som man selvfølgelig også selv kan arrangere, hvis man har overskuddet. Så er man i hvert fald sikker på, at børnene har nogen at lege med.

Der foregår med garanti også nogle julemarkeder i dit nærområde, som I kan tage til, hvis bare I kigger efter det.

Giv børnene et skub

Et andet sted, hvor der næsten med sikkerhed sker noget for børnene i juleferien er ironisk nok biblioteket. Biblioteket er nemlig ikke længere bare et sted med gamle mennesker, der sidder og læser. Det er tværtimod blevet byernes kulturelle centrum, hvor der sker noget for alle aldersgrupper.

Netop derfor plejer de også at være rigtig gode til at arrangere noget for børnene i skoleferierne. Der vil næsten med garanti foregå et eller andet med juletema i juleferien.

Efter juleaften kan svaret selvfølgelig også være, at de kan lege med noget af det legetøj, de har fået i julegave. Det kan virke fuldstændig banalt og ligetil, men nogle gange har børn i dag bare brug for et lille skub. Ellers går det slet ikke op for dem, at der er utroligt mange muligheder, og det er ikke mindst tilfældet, når man lige har fået en masse legetøj i gave.

Hvis man har tid og mentalt overskud til det, vil børnene derfor også elske det, hvis man tager sig tid til at lege med dem. Det er nemlig den slags øjeblikke, som er så specielle for juletiden.