home Kæledyr Giv dine kæledyr den rette kost

Giv dine kæledyr den rette kost

En næringsrig kost er essentiel for et afbalanceret og sundt kæledyr. Mange kæledyr, som for eksempel hunde, har et meget komplekst fordøjelsessystem, der er meget anderledes end menneskers. Dette sætter nogle særlige krav til kæledyrets foder. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvilken kostsammensætning, der giver det gladeste dyr. I disse dage er insekter blevet meget populært. De indeholder mange næringsstoffer og proteiner, der er sunde for både mennesker og dyr.

 

De 3 mest udbredte insektfodertyper

Fårekyllinger er et af de mest udbredte insektfodertyper i Danmark. De er velegnede til krybdyr og andre terrarie-dyr som edderkopper og skorpioner. De har en høj næringsværdi og kommer i mange forskellige størrelser, der passer til netop dit dyr.
Græshopper er en af de mest anvendte typer af insekter brugt til foder. De har et højt indhold af protein, som er vigtigt i ethvert dyrs kost. Bruger du levende græshopper, så er det en god og sjov aktivitet for dine dyr at fange dem. Derudover så larmer græshopper ikke ligesom eksempelvis fårekyllinger, så du kan roligt have dem i hjemmet uden støjproblemer.
Melorme er også et af de insekter, der egner sig godt til foder. De er særligt gode til fugle og fjerkræ, da det viser sig, at fjerdragten og æglægningen bliver markant forbedret med melorme i kosten. Ormene er også velegnede til at fodre reptiler som for eksempel slanger, skildpadder og leguaner. Melorme er ligesom græshoppen særdeles proteinholdige, men indeholder også et højt indhold af fedt.

Gør det på den nemme måde

Det er faktisk muligt at holde og opdrætte insekter i dit eget hjem. Men der kan være mange lugtgener, øget støj og flere allergirisici ved dette. Hvis du ikke har lyst til at gøre dit hjem til en græshoppefarm, så kan du passende købe et færdigt produkt, som du kan pifte dit kæledyrs kost op med. Du kan nemt og billigt finde insekter online hjemme fra sofaen. Hvis du vil vide mere om græshopper, og hvor du kan købe dem, så besøg denne side.