home Uncategorized Fra børnehave til skole

Fra børnehave til skole

”Hvornår skal jeg starte i skole”. Den sætning kan mange huske. Som barn glæder man sig utroligt meget til at starte i skole. Du er blevet stor nok til at gå i skole. Det kan også være lidt intimiderende, fordi snart er du den mindste i stedet for at være den største som i børnehaven. Som forældre er der også en masse ting, man bekymrer sig om, og som man skal tage sig af. Der skal holdes afskedsfest for børnehaven. Du skal finde den rigtige skole og melde dit barn ind i SFO. Dernæst skal du finde penalhus, idrætstaske og skoletaske. Hvis du vil se et flot udvalg af skoletasker, kan du trykke her. I penalhuset er det en god idé at have nogle blyanter, en blyantsspidser, lidt farveblyanter, en lineal, en limstift, en saks og en overstregningstusch. Også ting som mapper, bogbind og idrætstøj og -sko vil være en god idé at have styr på inden skolestarten.

Lad barnet gå i skole

Dit barn har altid været din lille pusling. Det er barnet stadig, men det er vigtigt at give lidt mere plads, i takt med at alderen stiger. Lærerne og børnene vil sætte pris på, hvis du ikke blander dig for meget i skolegangen. Selvfølgelig skal du sørge for, at dit barn trives og laver sine ting, men lad være med at stikke næsen i alt. Nu hvor dit barn er startet i skole, er det vigtigt at hjælpe til med at komme ud ad døren og være i klassen til tiden. Gør det til en vane at komme 20 min før skolestart, hvis det er muligt. På den måde er der plads til forsinkelser, og barnet får lov at lege med klassekammeraterne, inden skolen begynder. Støt også dit barn i lektierne og hjælp dog kun der hvor der er behov, så barnet kan løse opgaverne selv med minimal hjælp.

Nye omgivelser

Børn kan være generte, og nogle kan have svært ved helt nye og fremmede omgivelser. Du kan hjælpe dit barn ved at skabe- og være åben overfor legeaftaler. Hvis du lærer børnenes forældre at kende, er det lettere at lave legeaftaler, da man ved, hvor hinanden bor og ved, at ens barn bliver passet ordentligt på. Lav en lille kalender sammen med dit barn hvor i skriver legeaftaler, fødselsdage og andre arrangementer ned, så der ikke kommer unødvendige småskænderier, da børn ofte kan misforstå en aflyst legeaftale.