home Hus og have Fjern selv graffiti

Fjern selv graffiti

Nogle unge synes det er sjovt at male graffiti på bygninger, men det er jo egentlig ret irriterende, for dem som så skal gøre det rent. Hvis man for eksempel overtager en ny bygning, som er overfyldt med graffiti, så skal det jo se pænt ud, men det tager desværre lang tid at få fjernet. Men sådan behøver det ikke længere at være. Her vil i få gode tips til en effektiv fjernelse af graffiti, både hvis man selv vil fjerne det eller få andre til det.

Hvad er graffiti?

Først skal vi vide hvad graffiti egentlig er. Graffiti er en slags maling, som typisk er i spraydåser, så de er lettere at styre. Ordet graffiti stammer fra italiensk og betyder: dekoration af mure. I Danmark er det endda ulovligt at male graffiti, da det betegnes som hærværk. Derfor kan man få en straf for det, typisk i form af en bøde eller ved at betale en erstatning.

Professionel hjælp

Hvis det er en større overflade, som er blevet dækket til med graffiti, for eksempel en hel mur, så er det bedst og mest effektivt med professionel hjælp, da det ville være alt for tidskrævende og besværligt hvis man selv skulle gøre det. Professionelle har det rigtige udstyr, og kan hurtigt og fjerne graffitien. Ved hjælp fra dem kan du hurtigt få en renoverflade. Virksomheder som har specialiseret sig inden for dette område, bruger typisk graffitirens, til at fjerne graffitien.

Fjern selv graffiti

Man kan også selv fjerne graffiti, dog er det mere besværligt, da man for det meste ikke har det rigtige udstyr, men det er da forsøget værd. Hvis det bare er en lille del, som der er kommet graffiti på, kan man sagtens selv gøre det. Man kan nemlig købe nogle graffitifjernere, som navnet siger, fjerner graffiti. Der findes to slags graffitifjernere:

En kraftig graffitifjerner til porøse flader: flader såsom mursten og beton

En mildere til mere sarte flader: flader såsom lakerede og malede overflader

Når man har fundet den rette rens, skal man påføre det fladen hvor der er graffiti på, bare i et tyndt lag og lade det sidde i 5 minutters tid. Efter 5 minutter vasker man det af med vand og en svamp og børste. Nu burde graffitien at være væk og hermed har du en ren flade.

Et godt råd, er at fjerne graffitien hurtigst muligt, så det ikke når at trænge helt ind i murværket. Så bliver det lettere at rengøre.