home Hus og have Find den solafskærmning, som passer bedst til dig og dit hjem

Find den solafskærmning, som passer bedst til dig og dit hjem

Det er rigtig dejligt, når solen endelig er fremme, men det kan også være irriterende at have solstråler lige i fjernsynet, og varmen kan være svær at holde ud. Hvis du har problemer med solens stråler i dit hjem, så kan det være en god idé at anskaffe solafskærmning, men hvilken slags passer bedst til dig og dit hjem? – Hvis du er i tvivl, så kan du herunder se fordele og ulemper ved udendørs og indendørs solafskærmning.

De forskellige former for solafskærmning

Udendørs solafskærmning
Der findes forskellige former for udendørs solafskærmning. For det første kan du vælge at anvende persienner, rullegardiner eller lameller. Fordelen ved at benytte en af disse løsninger er, at de giver en god afskærmning, så det ikke bliver for varmt. Derudover er de nemme at vedligeholde, og der findes styrefunktioner, som er automatiske, så du ikke behøver at gøre det manuelt. Ulempen er dog, at de er meget udsat for vind og vejr, hvilket gør, at de ikke holder så længe.

En anden mulighed er at sætte en markise op. En markise bruges oftest til at lave skygge over en terrasse eller altan. Den sørger også for, at det ikke bliver så varmt indenfor. Ulempen er bare, at du selv skal huske at rulle den ind og ud, og hvis det blæser for meget eller regner, så skal den rulles ind, fordi ellers kan den blive beskadiget.

På grund af de manuelle funktioner og vedligeholdelse kan det være fristende at vælge udendørs solafskærmning fra, men tests viser, at den indvendige solafskærmning ikke er lige så effektiv som en udvendig, set i forhold til at nedsætte varmen i huset.

Indendørs solafskærmning
Nogle af de ovenstående muligheder kan du vælge at bruge indendørs. Du kan for eksempel vælge at hænge persienner, rullegardiner eller lameller op indenfor. Fordelen ved det er, at de ikke bliver udsat for vind og vejr, hvilket gør, at de sandsynligvis kan holde lidt længere. Derudover så er de modeller, der findes til indendørsbrug oftest også billigere.
Der er dog også nogle ulemper ved at have dem indendørs, da kan have tendens til at tiltrække støv, og de skal derfor gerne støves af lidt ofte. Særligt hvis du har allergi, kan det være, at du skal finde en anden løsning. Derudover så skærmer de ikke kun for solen, de skærmer også for udsigten.

En anden form for solafskærmning er solfilm. Solfilm kan bruges både indendørs og udendørs. Generelt så fungerer solfilmen, som en slags solbrille og på den måde er den med til at reflektere sollyset, så det ikke bliver så varmt indenfor. Foruden dette så giver solfilmen dig mulighed for at se ud, og du behøver ikke selv at rulle for og fra.

 

Solfilm – Ikast og Herning

Hvis du gerne vil have solfilm som din form for solafskærmning, og du bl.a. bor i Ikast og Herning, så findes der forskellige muligheder. Hvis du for eksempel vil have solfilm i Ikast og Herning, så er der virksomheder i nærheden, som sælger solfilm og andre tilbyder at montere det for dig. Du kan dog også vælge at sætte det op selv.