home Hus og have Derfor skal du hyre et flyttefirma

Derfor skal du hyre et flyttefirma

Find flyttefirmaHvis du skal flytte og synes, det er uoverskueligt at stå for hele processen selv, kan du hyre et professionelt flyttefirma. Det vil spare dig både tid og kræfter at få flyttefolk sat på opgave. Måske driller ryggen eller alderen har sat sit præg på din krop. Realiteten er, at vi ganske enkelt ikke alle har kræfterne til at slæbe tunge kasser – måske både flere etager ned ad trapper og op ad trapper igen. Tidsmæssigt vil det også være en stor hjælp at have et flyttefirma til at klare flytningen. Det kan være svært for en børnefamilie at få tid og overskud i hverdagen til at få pakket hele hjemmet ned.

Hjælp til pakningen

Ud over at flytte tingene fra den ene bolig til den anden er der også mange flyttefirmaer, der tilbyder at pakke ned for kunden. Det koster selvfølgelig ekstra, men letter i høj grad den belastning en flytning kan være. Hvis du hyrer et professionelt flyttefirma, kan du låne flyttekasser af dem. På den måde ved du, at det er kasser af høj kvalitet og du behøver ikke at købe kasserne selv. De fylder meget selv i tom og sammenklappet tilstand og kan være utrolig irriterende at have stående samtidigt med, at man synes de er for gode bare at smide ud. Får du et flyttefirma til at pakke, vil dine ting blive pakke bedst muligt, da flyttefolkene har stor erfaring med, hvordan genstande og møbler sikres under flytningen. Desuden har et ordentligt flyttefirma en forsikring, der yder erstatning, hvis uheldet alligevel skulle være ude.

Udvælg flyttefirmaet nøje

Selvfølgelig er der flyttefirmaer, der er bedre end andre. Undersøg derfor nøje, om de har deres forsikringer og udstyr i orden, inden du hyrer dem. Det er ikke nødvendigt at have særlige forudsætninger, for at starte et flyttefirma. Derfor er der sjældne eksempler på flytninger, der er endt som rene mareridt, hvor firmaet har krævet højere betaling og har beholdt nogle af kundens ting indtil beløbet var betalt. En måde at sikre sig som kunde er at vælge et firma, der for eksempel er med i Dansk Møbeltransport Forening (DMF). Der findes naturligvis også veletablerede firmaer med orden i sagerne, som ikke er med i DMF. Men sørg for at det firma, du vælger, har helt klare forretningsbetingelser og læs grundigt det, de skriver i forhold til betaling og forsikring samt opgavens indhold – hvilke aftaler har I angående levering og eventuel hjælp til pakning.

Er firmaet med i DMF

Et medlemsskab i DMF kan kun opnås, hvis en række krav opfyldes. For eksempel skal medarbejderne være uddannede som flyttefolk. Biler og andet materiel skal være egnet til at flytte folks private indbo på en forsvarlig måde, og firmaets forsikringer skal være i orden. Ud over det kan man som kunde klage til DMF, hvis man ikke er tilfreds med det flyttefirma, man har benyttet. Hvis firmaet er medlem af DMF vel at mærke.

Er en skriftlig aftale nødvendig?

Da man aldrig kan være helt sikker på, at en mundtlig aftale er forstået på samme måde af de parter, der laver den, er det som alle andre steder nødvendigt at lave en skriftlig aftale med et flyttefirma. Der skal foreligge en skriftlig aftale, der nøjagtigt beskriver, hvad flyttefirmaet skal gøre og, hvad det præcist koster. Aftalen skal underskrives af både dig som kunde og flyttefirmaet. I det tilfælde, at du skal have flyttet meget kostbare genstande, eller meget tunge eller skrøbelige genstande, er det en god ide at flyttefirmaet selv kommer og kigger på genstandene, før de giver en pris. Mange større flyttefirmaer har specielt uddannede pakmestre, som foretager den slags inspektioner.

Hvad koster det?

Som med alt andet har kvaliteten og prisen typisk en sammenhæng. Men der er mange andre faktorer såsom indboets omfang, afstanden, adgangsforholdene, etage, elevator eller ej med mere, der spiller ind på prisen. Du bliver nødt til at kontakte flere flyttefirmaer og få nogle tilbud at vælge ud fra.