home Uncategorized Find den rette efterskole

Find den rette efterskole

At tage på efterskole er en stor beslutning, men det er næsten en endnu større beslutning at vælge, hvilken efterskole, man vil gå på. Der er mange forskellige parametre, der spiller ind. Fællesskab, husregler, valgfag og placering er bare et par af dem. Der er dog nogle ting, du kan gøre, for at gøre det nemmere at træffe det rette valg. Hvis du vil have hjælp til at finde den rigtige efterskole, så læs med i denne artikel.

Undersøg dine muligheder

Når du skal finde en efterskole, er det først og fremmest en god idé at finde ud af, hvilke efterskoler der findes. Det kan du nemt gøre på hjemmesiden efterskole.dk. Her har du mulighed for at søge ud fra dine interesser og samtidig vælge, om det skal være en skole for ordblinde eller mennesker med andre udfordringer.

Tag til åbent hus eller book en rundvisning

Når du har undersøgt en del forskellige efterskoler, er det en god idé a vælge dem ud, som du synes lyder bedst. Det er vigtigt, at du tænker på, at du skal gå på skolen i mindst et år, og derfor er det vigtigt, at du vælger du fra dine egne interesser og din egen personlighed. Når du har valgt et par stykker, kan du sammen med dine forældre tage til åbent hus eller booke en rundvisning, så du kan prøve at besøge skolen.

Føl dig hjemme

Når du tager ud og ser på de udvalgte skoler, er det vigtigt at du mærker efter, om du har lyst til at være der. Det kan eksempelvis være, at du føler dig hjemme eller godt kan lide det fællesskab, du kan se. Hvis du derimod kommer til en skole, som du ikke bryder dig om, er det en god idé at finde ud af, hvorfor du ikke vil være dér. Det kan nemlig hjælpe dig til at finde en ny skole, som du kan besøge.

Vælg ud fra interesser, hobbyer og personlighed

Når du skal vælge en efterskole, er det vigtigt at du vælger ud fra dine interesser, dine hobbyer og din personlighed. Hvis du eksempelvis er kristen og vil gå på efterskole i Jylland, kan Sædding efterskole måske være en idé for dig. Her har du også mulighed for at tage valgfag som ridning, psykologi, kor og begynderguitar, så der er noget for enhver smag. Er du interesseret i denne efterskole, så læs mere her.