home Erhverv Hvad er factoring og hvorfor er det smart?

Hvad er factoring og hvorfor er det smart?

Hvis du driver et firma, hvor du løbende skal holde opsyn om dine kunder betaler deres regninger, så er du i dem heldige situation, at der faktisk findes dedikerede firmaer der kan hjælpe dig med at varetage denne type opgave.

Factoring selskaberne er løsningen der kan hjælpe dig med at spare tid og ressourcer på opkrævning fra debitorer og inkasso. Du kan nemlig lade et eksternt firma som Arvato klare denne opgave, så du kan fokusere på din kerneforretning.

En af de store fordele ved at bruge en af disse factoring firmaer er, at du har mulighed for at få helt op til 80% af debitorens skyldige beløb med det samme.

Det betyder, at du med ro i maven kan holde din likviditet kørende uden du skal bekymre dig om, at dine kunder betaler til tiden – for det klarer factoring firmaet.

Der hvor man ofte bruger factoring modellen er ved B2B kunder (Business til business), da man sjældent driver en virksomhed hvor almindelige forbrugskunder køber på kredit.

Det er ofte når virksomheder skal betale større ordrer, at der bliver betalt på kredit, derfor er der flere penge på spil. Ved at du som firma bruger en factoring partner, kan det give dig en større tryghed , da du med sikkerhed ved, at du får dine penge, når dagen er omme.

Når du som virksomhed samarbejder med et factoring firma, vil du normalt betale et administrationsgebyr til factoringsselskabet for at varetage opkrævning af inkasso, penge eller lignende.

Fordelene ved at bruge et factoring firma er helt klart at du ikke skal bruge tid og ressourcer på at opkræve penge, men i stedet kan fokusere på at løfte din forretning. Du mindsker risikoen for dårlige betalere og du styrker din likviditet.

Du har også lettere ved at overskue likviditetsbudgettet i din virksomhed. Derudover kan det give dig en øget tryghed.

Ulemperne ved at bruge et factoring firma er, at du skal betale for factoring-ydelsen og du har mindre kontrol med debitorbogholderiet. Derudover kan dit factoringselskab stille krav til din økonomistyring.