home Fitness & Træning Få inspiration til nye yoga-positioner

Få inspiration til nye yoga-positioner

Yoga består af forskellige positioner, der alle er gode for dit hjerte samt din krop og sjæl. Yoga er kunsten af at kunne hvile i forskellige stillinger og samtidig kunne holde koncentrationen og fokusere på åndedrættet. Inden for yoga findes der både stillinger til nybegyndere samt stillinger, der henvender sig til de mere øvede. Kroppen afslappes i takt med, at øvelserne udføres, og du vil gå frisk og overskudsagtig fra din yogatime. Her får du nogle eksempler på fem gode stillinger, som du bør prøve, hvis du gerne vil afprøve yoga.

Den stående bjergstilling

Denne øvelse er meget enkel, og det er som udgangspunkt en stilling, som man starter ud med i en yogatime. Bjergstillingen styrker hjertet, og den tilfører samtidig smidighed til din krop.

Hunden med hovedet nedad

Denne stilling bruges som en hvilestilling, da den giver dig tid til at slappe af, og den beroliger samtidig systemet. Denne stilling er god at lave efter udfordrende stillinger.

Buen

Buen er en af de stillinger, som der beskrives som værende én af de mere udfordrende stillinger. Buen stimulerer og giver en dyb udstrækning af hele kroppen grundet den form, som man laver i denne stilling. Øvelsen åbner og styrker desuden også hjerteregionen.

Udstrakte hænder og fødder

Denne øvelse er som udgangspunkt meget let at lave, da den er ret enkel i formen. Du skal blot stå op med dine arme og ben udstrakte, og du giver samtidig plads til dine hænder og fødder. Dog kræver denne yogastilling en del styrke og balance, da du skal blive stående i længere tid i denne position. Derudover skal du stadig have fokus på at trække vejret korrekt.

Stolen

Denne stilling er hård at stå i, da den minder meget om øvelsen squat. Dog står du helt stille i yoga og udfører øvelsen med præcision. Øvelsen kræver udholdenhed, og den virker opvarmende og styrker ben og balder.

Køb en yogamåtte

Fælles for alle øvelser er, at de udføres bedst, hvis de udføres på en yogamåtte. Derfor kan det kun anbefales, at du investerer i en yogamåtte fra Billig-fitness.dk.