home Hus og have Få en lækker køkkenbordplade i træ

Få en lækker køkkenbordplade i træ

Ens køkken betyder rigtig meget, når det kommer til hjemmet. De fleste bruger meget tid ude i køkkenet, hvor de står og kokkerere det ene og det andet. Hvad end det er mad til en større familiefest, man skal arrangere, eller blot en hyggelig familie middag, så er det vigtigt, at man står i behagelige omgivelser, når maden skal laves. Det betyder derfor rigtig meget at ens køkken er indrettet flot, og en super god måde, at give sit køkken lidt stil, er ved at anvende køkkenbordplader i træ.

En køkkenbordplade i træ kan skabe en varm og indbydende stemning i køkkenet, som er enormt behagelig at stå i, hvis man skal bruge lang tid på at forberede en masse mad.  Det er også vigtigt, at man har det godt, mens man laver maden, da det uden tvivl påvirker resultatet i sidste ende. Så hvis man gerne vil have lidt varme farver og en god stemning i køkkenet, kan det helt sikkert være en god idé med en køkkenbordplade af træ.

Hvis man skal dekorere køkkenet med en træbordplade, er det også vigtigt, at man vælger en, som man selv kan lide. Der er mange forskellige træsorter, som kan anvendes, og her kan man næsten altid finde en, som passer til ens stil og resten af indretningen i køkkenet. Det kan for eksempel være, at man gerne vil have noget lysere træ i ask, fordi det passer ind til de lyse farver, man ellers køre med i køkkenet. Det kan også være man vil have et lidt mørkere træ i mahogni, som kan være med til at skabe en varm og tryg stemning i køkkenet. Der er mange muligheder, når det kommer til træ, og det handler blot om at finde det, som passer bedst ind i ens eget køkken.

Sådan beskytter du bedst din køkkenbordplade i træ

Når man har investeret i en træbordplade, så er det vigtigt, at man husker at vedligeholde det. det kan være mange penge, som ryger ud ad vinduet, hvis man ikke holder det ved lige, og det er ikke helt billigt, hvis man gang på gang må udskifte hele pladen. Der er er heldigvis nogle gode måder, som kan hjælpe en til at beskytte sin køkkenbordplade i træ.

Et køkkenbord bliver ofte udsat for pletter, hvad end det blot er vand eller madrester, og det kan let komme til at ødelægge ens bordplade. Derfor er en god mulighed helt sikkert at anvende køkkenbordsolie til sin bordplade i træ. Når man lige har købt bordpladen, bør man slibe den en smule, tørre den af og til sidst påføre olien. Dette er noget, som gerne må ske af flere omgange, hvis man vil sikre optimal beskyttelse. Det er også vigtigt, at man husker undersiden af bordpladen, da den også er vigtig at vedligeholde

Hvis skaden allerede er sket, kan man slibe træbordpladen godt ned med en båndsliber eller en excentersliber. Når det er gjort, skal man igen påføre olie, som man også ville have gjort ved en ny bordplade.