home Hus og have Få dit køkken til at se splinternyt ud – uden en dyr renovering

Få dit køkken til at se splinternyt ud – uden en dyr renovering

Du kender måske følelsen. Nogle gange skal der simpelthen bare ske noget nyt. Det kan måske bare være nye puder i sofaen eller et nyt maleri på væggen. Men måske trænger du til en større forandring. Det kan for eksempel være i køkkenet. At renovere køkkenet kan dog være en meget dyr affære. Men der er nogle små ændringer, du nemt selv kan gøre for at give køkkenet et løft. Det kræver også kun dine egne to hænder, så du slipper for et større håndværkerhold, der invaderer dit hjem i flere dage.

5 tips til et nyt look i køkkenet

  1. Udskift skabslågerne. Det er nok til at give indtrykket af et helt nyt køkken. Skift dem ud med nogle andre, der har et helt andet design eller materiale. Hvis du ikke har mod på at skifte det hele, eller hvis du er godt tilfreds med designet på dem, du har, så kan du også vælge at male dem med en ny, frisk farve.
  2. Nye lamper. Du kan forandre dit køkken med nye lamper på flere måde. Vælg for eksempel nogle markante lamper, der stikker ud. Eller placer dem et helt nyt sted i rummet. Du kan også vælge at spot under overskabene eller måske endda inde i skabene, hvis du har glaslåger.
  3. Skift de gamle hvidevarer ud. Det giver både et nyt og lækkert design og du kan i nogle tilfælde spare penge i det lange løb ved at opgradere dine maskiner. Hvis du vil have mere information om køb af en ny ovn, så kan du læse mere her.
  4. Nye greb på skabe og skuffer. Hvis du er tilfreds med lågerne i køkkenet, så kan du eventuelt bare skifte grebene på skabene og skufferne. Her får du også mulighed for at sætte dit eget præg på køkkenet. Du kan vælge nogle vilde og farverige greb. Du kan også gå efter det mere moderne med rustfrit stål, eller bruge porcelænsgreb, er giver et mere romantisk look.
  5. Skift bordpladen. Denne ændring kræver lidt mere arbejde og flere omkostninger. Ikke desto mindre gør det en kæmpe forskel i et køkken. Du kan vælge en helt ny farve eller et nyt materiale, hvis du gerne vil have en stor ændring.

Få nye funktioner

Når du laver disse små ændringer i køkkenet, kan du også tænke over, om der er nogle funktioner du gerne vil have ændret. Hvis du for eksempel skifter bordpladen, så kan du jo også justere på køkkenbordets højde. Vælg eventuelt en tykkere bordplade og få en bedre arbejdsstilling i køkkenet.