home Hus og have Få den flotteste have

Få den flotteste have

Følgende er sponsoreret indhold

Foråret er kommet, og det er blevet tid til at friske haven op efter en lang mørk vinter. Det kan umiddelbart virke som et stort arbejde, at få haven bragt i orden , men ved at følge nogle enkle trin, så vil du hurtigt og billigt få en fin have.

Start med plænen

Noget af det, som man først lægger mærke til i en have, er græsplænen. Start med at rive græsplænen fri for visne blade og nedfaldsgrene, det pynter hurtigt i haven, og blade og kviste kan fint kommes på kompostdyngen. Tjek samtidigt om der er bare pletter på plænen, som skal have lidt græsfrø, men så dem først i en regnvejrsperiode.

Slå så græsset, og benyt gerne en græstrimmer til kanterne for at opnå det perfekte resultat. Græstrimmeren er en rigtig god hjælp, for den kan slå græsset, der hvor plæneklipperen ikke kan komme til langs med sten og kanter og på svært tilgængelige steder. Hvis du ikke er så heldig allerede at eje én, kan du istedet vælge at investerer i en, som du kan have glæde af i mange år, til hurtigt og nemt at klare både små og store opgaver i haven. Køb en græstrimmer her.

Når plænen er i orden, så er det tid til at kigge nærmere på havens bede. Først fjernes alle de visne staude toppe, og der luges og rives. Jo tidligere bedene luges, jo mindre når ukrudtet at vokse og brede sig. Er der tomme huller i bedene, så gælder det om at få dem fyldt, for hvor der er bar jord, har ukrudtet mulighed for at sprede sig. Det behøver ikke at koste ret meget, for større stauder kan nemt deles med en spade og finde nye pladser. Byt eventuelt stauder med naboer og venner eller til plantetræf. Du kan også bare vælge, at så lidt sommerblomster, hvor der er plads, de fås i mange farver og højder, og det er både nemt og billigt. Husk at vande dem godt i starten for det bedste resultat.

Frisk også op med årstidens blomster i dine havekrukker, og placer dem ved indgangspartiet eller på terrassen. Suppler gerne med et par flotte sten, grene eller strandfund, til at skabe sommerstemning. Find havemøblerne frem og vask dem af og placer så et tæppe og nogle puder, så det ser indbydende ud, og så er der ellers bare tilbage, at sætte sig og nyde udsigten.