home Energi, Energibesparelser Er el-tavlen defekt?

Er el-tavlen defekt?

El-tavlen er en vigtig komponent i din elinstallation. Derfor er det vigtigt, at der ikke er nogle overbelastede eller defekte el komponenter, eller fejl eller skader i procesinstallationerne.

Ved at opdage fejl eller skader i tide, giver det dig mulighed for at sætte ind med det samme og mindske vedligeholdelsesudgifterne.

Som oftest kan det bedst betale sig at søge hjælp hos professionelle firmaer, da de har den rette erfaring til at vurdere fejl og skader. Virksomheden Kurt Andersen Thermografi, som holder til i Rødovre, er specialister i termografiske undersøgelser af el-tavler. De kører ud til hele Sjælland, heriblandt København eller Gentofte.

Der findes forskellige måder at foretage undersøgelser af el-tavler. Den mest populære i dag er ved hjælp af termografi.

 

Termografisk undersøgelse af el-tavler

Termografisk undersøgelse af din el-tavle kan, ved hjælp af infrarøde varmestråler, afsløre om der er defekte eller overbelastede el komponenter i el-tavlen som skal skiftes ud.

At få undersøgt sin el-tavle regelmæssigt ved hjælp af termografi kan være en god ide. Først og fremmest fordi det er en effektiv form for brandsikring, da eventuelle risikopunkter kan opdages i tide, inden uheldet er ude. Derudover er termografisk undersøgelse af el-tavler er fordel, fordi det kan holde skader på et minimum, og du kan forholde dig til problemer, inden de bliver for store og du dermed også står med større udgifter.

De fleste vælger at få deres el-anlæg undersøgt mindst en gang om året. Undersøgelser har vist, at omkostningsniveauet kan reduceres med helt op til 30% med termografisk undersøgelse, sammenlignet med traditionel vedligeholdelse af el-anlægget.

Denne metode er desuden med tiden blevet meget populær, både hos private og erhverv, da folk er blevet mere bevidste om miljøvenlige løsninger.

 

Ved en termografisk undersøgelse af en el-tavle, foregår det således, at termografiske infrarøde varmestråler omsættes til præcise temperaturer. På den måde kan man spotte eventuelle skader eller overbelastede el komponenter.

Hvis du som boligejer eller virksomhed trænger til et grundigt eftersyn af dine el-tavler, bør du kontakte professionelle, som hurtigt og effektivt kan finde eventuelle fejl eller overbelastninger på dine el-tavler. På den måde undgår du at skulle døje med besværet og fremtidige unødige udgifter.