home Hus og have Jeg har arvet en bolig, men ingen hovednøgle – hvad gør jeg?

Jeg har arvet en bolig, men ingen hovednøgle – hvad gør jeg?

Hvis du har arvet en bolig, men du står i den uheldige situation, at du – desværre – ikke har fået en nøgle med til hoveddøren, så skaber det naturligvis en lettere problematisk situation, da det er ensbetydende med, at du ikke kan komme ind i den respektive bolig, hvis ikke, du får løst problemet.

Der er flere måder, det kan løses på, men langt de fleste personer vælger naturligvis at tage kontakt til en låsesmed og forklare ham eller hende situationen, så låsen enten kan dirkes op eller der kan laves en ny nøgle til den nuværende lås – i de fleste tilfælde er det dog nødvendigt at få dirket låsen op og derefter skiftet den.

Hvis det ikke er en mulighed, så er du naturligvis nødsaget til at overveje mere alternative muligheder, hvilket kunne være at få udskiftet hele døren. I en sådan sammenhæng, så kan du enten vælge at gøre det på egen hånd eller du kan vælge at få professionel assistance til at klare hele opgaven for dig.

Den nemme løsning: få skiftet låsen

Som nævnt ovenfor, så skal der ikke være nogen tvivl om, at den nemme løsning er, at få skiftet låsen på den nuværende dør. Det er noget, du nemmest vil kunne gøre ved at kontakte en låsesmed og lade enten ham eller hende stå for opgaven med at dirke den gamle lås og derefter udskifte den respektive lås på døren.

Det er forskelligt fra låsesmed til låsesmed, hvad sådan en opgave skal koste dig, men hvis du er bosat på Frederiksberg eller hvis den bolig, du har arvet er at finde her, så benyt denne låsesmed på Frederiksberg – så er du både sikker på, at arbejdet bliver gjort korrekt og samtidig også, at du får løst opgaven til en pris, der er fair for begge parter.

Den vanskelige løsning: få skiftet døren

Hvis der – af en eller anden grund – ikke er mulighed for at udskifte låsen, så kan det være nødvendigt at skulle udskifte hele døren. I den forbindelse skal du naturligvis ud og investere i en ny dør, som du kan erstatte den gamle dør med – en sådan dør kan du f.eks. finde på www.bauhaus.dk, hvor du finder et stort udvalg af døre.

Du kan sagtens udskifte døren på egen hånd, men det anbefales dog, at det er noget, du vælger at få professionel assistance til, da du dermed er sikker på, at det gøres ordentligt.

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen.