home Livsstil Din guide til den perfekte brudebuket i 2018


Din guide til den perfekte brudebuket i 2018


Brudgom! Så er det ved at være oppe over – dit bryllup er lige rundt om hjørnet. Du har i den sammenhæng en del vigtige opgaver, hvor valget af den helt rigtige brudebuket altid fylder en del. Det er en af dine bryllupsopgaver, som er vigtigst for din kommende hustru.

Dette er guiden til dig, så du sikrer, at du;

  • Vælger den helt rigtige type af buket
  • Vælger en passende form og stil
  • Vælger de rigtige blomster og farver
  • Finder det budget, som passer til dig

Læs med i vores guide, så du kan vælge den helt rigtige brudebuket.

De 3 forskellige brudebuketter

Overordnet set er der 3 typer af brudebuketter, som er mest populære i Danmark.

Stiftet brudebuket

En stiftet brudebuket har skåret blomsterstilke ved hovedet, og håndtaget på buketten er omviklet med elegant blomstertape. Med denne type binderi kan man sikre præcis det ønskede udtryk for buketten, og selve håndtagets omvikling med blomstertape sikrer, at blomsterne får fugt og holder sig.

Et kendetegn ved denne buket er en god ligevægt, som både gør, at den holder en fin form imens, at den er nem at holde.

Denne type brudebuket er brudebuketters svar på en Ferrari, hvor kvalitet og udtryk er helt i top.
Priserne på stiftede brudebuketter ligger mellem ca. 1300-7500 kr. afhængig af kravene til udtryk og blomsterne.

Denne er til dig, som vil have top kvalitet og udtryk.

 Rådhusbuketten

Dette er modsætningen til den stiftede brudebuket, hvor du får en pæn brudebuket til et overkommeligt budget på mellem 500-900 kr. for en buket.

Rådhusbuketten er en traditionel brudebuket, som er tæt, lav og bundet til ligevægt. Denne buket er desuden et rigtig godt valg, hvis bruden planlægger at gå med buketten længere tid af gangen på dagen.

Denne buket afsluttes med en såkaldt bladkrans.

Udsmykningen af Rådhusbuketten giver et flot sidste finish, og oveni det vikles buketten ind i et blomsterbånd, som gør den behagelig at holde på.

Bridy-buketten

Afslutningsvist har vi Bridy-buketten, som budget og udtryksmæssigt placerer sig mellem Rådhusbuketten og den stiftede brudebuket.

Denne buket er kendetegnet ved et såkaldt oasi-håndtag. Det betyder konkret, at buketten er stikket i oasis, og i den proces får blomsterne vand, så de kan holde sig længere tid.

Selve håndtaget på Bridy buketten er ofte tyndt og derfor nemt at holde om for bruden, og håndtaget er pænt pakket ind, så den ikke stikker. Budgetmæssigt starter Bridy buketter typisk fra 1000 kr. stykket.

Inspiration til Form, stil og farve

Så langt så godt. Nu har du fået konkret indblik i de forskellige typer af buketter. Nu skal vi kigger lidt nærmere på selve buketten, og de valg, som du skal tage i den sammenhæng.

Form og stil

Formen og stilen på brudebuketten er en vigtig beslutning. Først og fremmest er der en beslutning om selve stilen og om en rund form foretrækkes eller måske en dråbeform i stedet for?

I forhold til form og størrelse, så skal du især huske din kommende hustrus støbning i dette valg.

Hvis du har en kommende hustru, som har nogle dejlige kurver, jamen så kan du godt finde en lidt større buket, så buketten matcher din kommende hustru i størrelsesforholdet. Omvendt, hvis din kommende hustru er en spinkel sag, så skal du prioritere en mindre buket, så hun ikke forsvinder bag ved den.

Farver

Valget af farver og blomster hænger oftest sammen. Det oplever du især, hvis din foretrukne blomst kun kommer i gul, men du havde forestillet dig en blå & hvid buket. I sådan et tilfælde skal du vurdere, om det vigtigste er blomsten eller farven, såfremt de udelukker hinanden.

I valget af blomster og farver, så skal du også have sæsonen med i din beslutning. Du kan finde de fleste blomster i alle sæsoner, men sæsonens blomster er ofte nemmere at anskaffe og ikke mindst mere holdbare – og billigere!

Din checkliste til at vælge den helt rigtige brudebuket

  • Føler du, at din blomsterdekoratør forstår dine ønsker?
  • Har du besluttet dig for om buketten skal have hæng?
  • Har du slået dig fast på valget af farver og blomster?
  • Har du fundet din ønskede prisramme?
  • Har du valgt din ønskede bukettype?

Hvis du kan svare ja til alle 5 spørgsmål, så er du i mål med valget af brudebuket. Nu kan du krydse det af din liste og give dig i kast med alle dine andre vigtige gøremål op til brylluppet.