home Bil og motor Dette skal du have styr på, når du køber elektrisk løbehjul

Dette skal du have styr på, når du køber elektrisk løbehjul

Går du med tanken om at bytte cyklen eller bilen ud med et hurtigt, tohjulet, elektrisk alternativ? Lige nu er elektriske løbehjul utroligt populære i flere byer, men hvad skal du være opmærksom på, før du køber et? Læs med her.

Forestil dig bare at kunne køre ind på arbejde eller ud at handle ind, uden at skulle bekymre dig om parkering og trafik? Det bliver nu meget nemmere. De elektriske løbehjul har nemlig erobret mange af landets større byer.

Et elektrisk løbehjul er bygget ligesom du kender det fra de klassiske løbehjul, vi alle har kørt på som børn. I modsætning til børneløbehjul, er el løbehjul bygget som et transportmiddel. Det vil sige at de har større hjul og er mere robuste. Et el løbehjul kan køre cirka 20-25 km/t, hvilket er mere end nok, hvis du hurtigt skal rundt i byen eller på arbejde.

Alsidigt køretøj

De fleste modeller på markedet lige nu har en rækkevidde på omkring 30 km. Det vil sige, at når du har kørt 30 km skal løbehjulets batteri oplades. Det tager typisk 2-3 timer. Et el løbehjul vejer omkring 10-20 kg. Mange af modellerne kan foldes sammen, så de kan tages med i bilen, hvis du for eksempel skal på ferie.

Noget andet du skal være opmærksom på er lovgivning om elektrisk løbehjul. Fra den 1 januar 2019 er det nemlig blevet lovligt at køre på el løbehjul, og det er derfor, at de netop nu er blevet så populære. Det er dog stadig en prøveordning indtil videre.