home Uncategorized Det fornøjelige natteliv

Det fornøjelige natteliv

Det er næsten uundgåeligt, at der vil opstå sammenstød af den ene eller anden art, når man kombinerer alkohol med de sene nattetimer. Det kan være alt fra uenigheder gæsterne imellem til diskrimination hos værter overfor enkelte gæster. Nattelivet med alle dets muligheder såsom diskoteker, natklubber barer og lignende er til for underholdningen samt fornøjelsens skyld. Derfor er det da også utrolig ærgerligt, når man oplever disse ovenstående ting i nattelivet, hvorfor en del af aktørerne bag er gået sammen og har skabt et sammenhold, der skal være med til at skabe bedre vilkår den enkelte restauratør og dermed også et mere positivt og nuanceret billede af nattelivs-branchen. Tiltaget er en del af Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC) og kaldes DRC NAT.

 

Sammen om et trygt natteliv

Tanken bag et tiltag som dét DRC NAT står for, er selvfølgelig, at man står langt stærkere, hvorfor der er større sandsynlighed for resultater, hvis man står sammen i kampen for et bedre og mere trygt natteliv. I de seneste ti år er alkoholbevillingen til nattelivet i København steget med hele 60%, hvilket som en naturlig udvikling vil betyde, at der er mange flere muligheder for den enkelte gæst. Dermed har den enkelte gæst også langt større frihed til at bevæge sig fra bar til bar, hvilket vil skabe en større ”trafik” på gaderne, hvor de fleste sammenstød opstår. Derudover har ændringen af rygeloven i Danmark samtidig også fået flere mennesker til at trække ud på gaderne, hvilket igen kan skabe en masse støj og uenigheder, hvorfor Danmarks natteliv i de seneste år har fået et lidt negativt og plettet ry. Heriblandt har diskrimination været et stort fokusområde. Alle ovenævnte ting er noget, man hos DRC arbejder på at bekæmpe ved at stå sammen aktørerne imellem. Læs om DRC’s natteliv her.

 

Sammenhold skaber fordele

Udover at det skaber en masse fordele for den enkelte restauratør i nattelivet at være medlem af DRC, er der selvfølgelig også en masse andre tiltag, man kan drage fordel af:

  • Rådgivning; man kan få hjælp og rådgivning til mange forskellige problemer, der skulle opstå – heriblandt juridisk rådgivning
  • Spar penge; DRC har et kæmpe netværk, hvorfor der er rig mulighed for, at der kan skabes kontakt til samarbejdspartnere, så man ender med den rigtige pris
  • Indflydelse på branchens udvikling