home Hund Det bedste hundeudstyr til din hund

Det bedste hundeudstyr til din hund

Skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv? Og ved du ikke hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny seng til din hund. Her får du en lille guide til at købe det helt rigtige hundeudsyr til din hund.

 

Sengen er hundens frirum

Ligesom mennesker har hunde også brug for et sted, der er deres eget. Et sted hvor de kan gå hen, når de har brug for fred og ro. Selvom det ikke altid virker sådan, så er det altså langt fra alle hunde, der gerne vil sove i sengen hos deres ejer. De skal have et sted i huset, som er deres eget, og de værdsætter, i lige så højt grad som os, at ligge blødt og lunt.

Din hund skal have plads til at ligge fuldt udstrakt i sin kurv, men den skal den samtidig føle sig varm og tryg i den. Det vigtigste er at spørge sig selv, hvordan vil jeg gerne selv sove? Hunde og mennesker er meget forskellige, men vi har faktisk mange behov til fælles. Der er altså ingen grund til at spare penge på hundekurven. Det er faktisk generelt bedre for din hund i den lange ende at investere i noget hundeudstyr af god kvalitet, der vil kunne holde i mange år frem.

Hos Porcani finder du et stort udvalg af hundeudstyr – blandt andet hundekurve med vaskbart og aftageligt betræk. Alle hundekurvene er med åndbart betræk, bløde puder som er lavet af materialer, der nemt holdes fri for hundehår, savl og snavs. Du finder også førende mærker som tyske Miacara, canadiske Bowsers og danske Buster og Vackertass.

 

Hundefoder, hvordan vælger jeg?

Selvom sengen er en vigtig del af hundens liv, så er foderet det altså også! Det kan være svært at vælge det rigtige hundefoder, og det kommer helt an på, hvilken hunderace man har. Hundefoderet skal vælges ud fra hundens race, energibehov, størrelse, muskelmasse og aktivitetsniveau. På de fleste poser med hundefoder, er det angivet om foderet egner sig til en stor eller en lille hund.  Flere store producenter er dog også begyndt at lave racespecifikt foder til de enkelte hunderacer.

Nogle racer er kendt for generelt at have et højt aktivitetsniveau. Dette er fx labrador, retrievere og springer spaniel – racer som disse skal have hundefoder med et højt energiindhold. Det omvendte gælder for hunde med et lavt aktivitetsniveau, som skal have foder med et lavt energiindhold.

Når man skal vælge foder til sin hund, skal man generelt være på vagt overfor nogle få ting. Det er en god ide at nærlæse ingredienslisten og være kritisk overfor emballagen – emballagen kan snyde, men alle svarene kan findes i ingredienslisten. Sidst men ikke mindst, skal man ikke lade sig snyde af de store producenter. De større producenter har typisk flere penge til markedsføring, og derfor bliver de hurtigere populære – du skal dog huske, at det populære hundefoder ikke altid er det rigtige hundefoder til lige præcis din hund.