home Uncategorized Den svære afsked

Den svære afsked

Før eller siden kommer tiden, hvor vi desværre skal tage afsked med vores nærmeste. Det er en svær og hård tid for de pårørende, som grundet sorg ikke har overskud til at arrangere en begravelse.  Heldigvis er der rig mulighed for støtte og hjælp til planlægningen af begravelsen. Det foregår via en bedemand, som tager hånd om alt det praktiske, der følger med, når en begravelse skal finde sted. Læs mere her på siden og bliv klogere på, hvilke overvejelser, du skal gøre dig, når du vælger bedemand.

 

Mange beslutninger

Når du møder bedemanden, er der en del praktiske overvejelser, der skal tages stilling til. Svære beslutninger skal tages. Skal begravelsen foregå i en kiste eller som bisættelse med brænding og urnenedsættelse? Hvordan skal dekorationer og buketter se ud? Ønsker I en sanger til begravelsen? Alt dette hjælper bedemanden jer med, således hele processen bliver mere overskuelig. Desuden anmelder bedemanden dødsfaldet til myndighederne, og hvis I som pårørende ønsker at få trykket dødsannoncer i avisen, foregår dette også gennem bedemanden. Han/hun vil være jeres højre hånd gennem den svære tid, således hele processen foregår gnidningsfrit.

 

Undersøg markedet

Men hvordan vælger du den rette bedemand? Både pris og ydelse spiller en rolle, når du skal vælge bedemand. Prisen på en bedemand og ydelserne inkluderet kan nemlig variere rigtig meget – og det er desværre ikke billigt. Derfor er det en rigtig god idé at undersøge, hvad de forskellige bedemænd i dit område kan tilbyde dig. Et godt råd er, at ringe til en rådgiver, som kan hjælpe dig og rådgive dig til, hvilken bedemand, du skal kontakte.

Herefter vil den enkelte bedemand give pårørende et prisforslag, som indeholder bedemandens pris samt andre virksomheder og forretninger, som eksempelvis blomsterhandler og stenhugger. Prisen afhænger selvfølgelig meget af, hvilke tanker, man gør sig om begravelsen. Skal det være en smuk kiste med mange udsmykninger? Eller er blomster ikke så vigtigt? Eksempler på ekstra udgifter kan være blomster, gravplads, gravsted og dødsannoncer. Det er meget individuelt, hvad man foretrækker.

Priserne kan være 12000 kr. hos én bedemand og til 20000 kr. hos en anden. Du skal altså holde et vågent øje med prisforskellen. Faktisk skulle man tro, at bedemænd i samme by havde nogenlunde samme priser, men det er faktisk ikke tilfældet. Hvis man som pårørende ikke er opmærksom på priserne, så kan en begravelse nemt runde de 50000 kr. Så selvom det kan være svært at overskue, så er prisniveauet værd at tænke over, når man kontakter en bedemand og planlægger en begravelse.