home Erhverv Brug for ny kontorindretning?

Brug for ny kontorindretning?

Kontoret er omdrejningspunktet for dit arbejde og er derfor den vigtigste del af dit arbejdsmiljø. Hvis vi ikke føler dig tilpas på dit eget kontor, går det ud over din arbejdsindsats og i sidste ende dine resultater. Det er selvfølgelig ikke meningen, at dit arbejde skal lide under et dårligt indrettet miljø. Det er dér, den rigtige kontorindretning kommer ind i billedet.

Enhver arbejdsplads har forskellige behov. Nogle har behov for et kontor med så mange enkelte pladser som muligt, hvorimod andre har behov for et mere mødelokaleagtigt rum, hvor folk samles rundt om et stort rundt bord. Uanset hvilket miljø, der er mesthensigtsmæssigt på din arbejdsplads, findes der en masse gode idéer til netop jeres indretning.

Her har vi samlet en liste over de mest udbredte møbler, kontorer bliver indrettet med i dag, og hvorfor netop disse skaber et godt arbejdsmiljø for dig og dine kolleger.

Hæve-sænkeborde

Et hæve-sænkebord er et skrivebord, der (sjovt nok) kan hæves og sænkes efter behov. Hæve-sænkebord findes i mange forskellige varianter. De findes som manuelle, hvor du manuelt skal hæve og sænke bordet ved hjælp af egne armkræfter eller elektroniske, hvor du blot skal trykke på en knap for at få bordet til hæves eller sænkes. Bordene findes også i forskellige højder, så de kan indstilles efter enhver persons højde. Bordene kan desuden fås i alverdens størrelser, former og plader. Det vil sige, at hvis du skal bruge et hjørnebord med linoleumsplade, så kan det også lade sig gøre.

Hæve-sænkeborde er specielt nyttige på et kontor, fordi det giver dig mulighed for at skifte mellem stående og siddende arbejde. Det giver dig altså mulighed for at ændre i arbejdsstillingen, så du ikke er tvunget til at sidde på en kontorstol hele dagen. Alle ved jo, at det ikke er sundt at sidde ned hele dagen.

Afskærmning

Afskærmning sørger for at skabe illusionen af, at der er flere små ”kontorer” i et stort kontor. Hver medarbejder har på den måde sit eget lille ”kontor” bestående af bord, kontorstol og evt. andre kontorartikler, som medarbejderen har brug for.

Afskærmninger er gode, hvis du arbejder i en virksomhed, hvor I er mange medarbejdere, der oftest arbejder hver for sig og har brug for ro og fred, men samtidig kun har et stort lokale at gøre godt med. Ved hjælp af afskærmningerne bliver medarbejderne ikke distraheret af hinanden og kan arbejde ubesværet.