home Camping Brænder til campingturen – få gode råd inden køb her

Brænder til campingturen – få gode råd inden køb her

Når man skal på campingtur, overlevelsestur, telttur eller lignende, er det ikke altid muligt at finde gode køkkenfaciliteter, da man oftest opholder sig i naturen, hvor der er langt til nærmeste komfur. Det behøver dog ikke være tilfældet, da man med en brænder kan skabe sig et meget fleksibelt komfur, der er muligt at medbringe mange steder hen.

campingvogne

Derved bliver det altså muligt at lave en lækker menu, der er nem at lave på den givne tur. På den måde undgår man altså også at skulle starte et bål, når man skal lave bål på turen, hvilket hurtigt kan blive omstændigt, da man skal finde brænde, samle det på den rigtige måde, man skal medbringe brandbart materiale og meget andet. Det er heller ikke sikkert, at det brandbare materiale, man har medbragt, vil antænde, hvis det bliver udsat for fugt eller lignende på turen. Medbringer man derimod en brænder, undgår man disse problemer, og det bliver nemt at lave mad. Brænderen er også særdeles nem at medbringe, så det bliver ikke en ballast i den nedpakkede bagage.

Brænder i den rette størrelse med passende mængde gas og anskaf eventuelt ekstra gas

Selve brænderen fås i forskellige størrelser og former, og det er muligt at få dem i runde og firkantede former, hvor man kan få en brænder med diameteren 100 millimeter og højden 150 millimeter, mens andre er 87 millimeter i højden og 83 millimeter i bredden, hvilket naturligvis gerne skulle stemme overens med den plads i bagagen, man vil ofre. Det er også mulig at få brænderen i kvadratisk form, hvilket kan være en fordel, hvis det er begrænset med plads, da denne kan være lettere at pakke ned i en taske. De vejer dermed også noget forskelligt, hvilket også burde stemme overens med den vægt, man ønsker at medbringe på turen.

Find den rette ydeevne

Ydeevnen er også forskellig fra brænder til brænder, da en type brænder kan brænde 34 minutter på 230 gram gas, mens en anden brænder hele 59 minutter på 100 gram gas, hvilket også er vigtigt at overveje og afstemme med den tid, man skal have gang i brænderen. Derved kan man ligeledes regne sig frem til, hvor meget gas, der er nødvendigt at medbringe på turen, således man hverken har for meget med på slæb eller kommer til at mangle på turen. Vælger man en brænder med en høj ydeevne, skal man altså medbringe mindre glas, hvilket giver mere plads i bagagen. Har man derimod plads og overskud, kan man vælge en gasbrænder med en lavere ydeevne, da man dermed let kan medbringe ekstra gas. Se et stort udvalg og køb primus brændere og gas her.