home Erhverv Bonderøven vs. landbrugsmaskinen

Bonderøven vs. landbrugsmaskinen

Hvis du ikke er ligesom Bonderøven – ham du kender fra TV – og du faktisk godt kunne tænke dig at bruge landbrugsmaskiner til at effektivisere dit landbrug, så er det heldigt, at du lever i den digitale og teknologiske tidsalder. Der er mange fordele for dit landbrug i at have de rigtige maskiner og den rigtige teknologi. I 2007 var der knap 85.000 beskæftige i alt i landbruget, og i 2016 – næsten 9 år senere var –antallet knap 75.000. Man kan ikke lade være med at tænke, at de teknologiske og bedre landbrugsmaskiner har været en faktor i forbindelse med disse tal.

 

Den rigtige teknologi er lig med effektivitet

Det handler om at finde den type landbrugsmaskine, der passer ind til bl.a. ens type afgrøder og størrelse af landbrug. Og hvis man for eksempel er på udkig efter en ny type maskine, er der flere ting, der kan være vigtige i beslutningsprocessen. For eksempel kan sådan noget som budget være vigtigt. Det kan være, der er rigtig gode muligheder i at købe en brugt maskine, eller der muligvis er brug for at have en helt ny traktor med det helt nye udstyr. Der findes en hel række modeller, og hvis man fx ikke ved, hvilket mærke eller hvilken model, der vil opfylde ens behov, så er det en fordel at vælge et sted, hvor du for eksempel kan blive ringet op. En god snak med en kompetent medarbejder, kan muligvis ende med at skabe effektivitet i dit landbrug.

 

Der findes maskiner til små og store landbrug

Danmark har jo traditionelt set været et landbrugsland, men med andre voksende områder som serviceerhverv og industri, er landbruget faldet en smule i baggrunden. Men landbruget er stadig en stor del af Danmark og den danske identitet, og der findes også stadig en del mindre danske landbrug. Er dit landbrug stort eller lille, og kunne du tænke dig at effektivisere dit arbejde eller blot forny en udtjent maskine? Så kan du læse mere her om de forskellige typer landbrugsmaskiner og meget andet.