Hvad står der på din ønskeseddel i år? Vi har netop afsluttet en ekstraordinær god Black Friday i Danmark endnu engang. Der blev handlet helt grotesk meget den dag. Det er blevet lidt af en shoppingfest, som vi danskere har taget rigtig godt imod. Det store spørgsmål er så altid; hvor meget kommer dette til at påvirke det totale julesalg? Fordi måske man har haft en god dag på Black Friday, men hvor meget har man principielt omsat for, når man kigger på det store billede, altså julesalget.
Kampagnernes tid med dyre klikpriser
Der forsøges med et hav af forskellige kampagner i denne tid. Det er ligeledes absolut også den dyreste tid at annoncere i, netop fordi der er så stor efterspørgsel på de gode placeringer, hvad end det handler om Adwords eller Facebook annoncering, så får klikpriserne lige et nyk opad.
Som lille ervhervsdrivende kan det være svært at konkurrere, hvis ikke helt umuligt at tage kampen op med de store spiller på markedet. Derfor er det altid vigtigt, at finde sin niche i forhold til sin markedsføring. Det er naturligvis ikke beslutninger dagen før den hedder Black Friday, eller 1. december. Det er noget der kræver en klokkeklar strategi, sådan man selv, eller ens organisation arbejder i den samme retning og bidrager til at nå målsætninger.
Har du set rabatter på 70%?
To brancher der altid er sjove at kigge på er boligindustri og tøj. I og for sig minder de meget om hinanden, eftersom det handler om design og udviklingen er ekstremt dynamisk. Alligevel er de også ekstremt forskellige.
Forskelligheden synliggøres især i forhold til rabatter. Det er ikke unaturligt at man ser rabatter på 50-60-70% i tøjbranchen. Dette kan man ikke helt give på samme måde i møbelindustrien.
Dette så vi allerede under Black Friday hvor der ikke var meget at komme efter hos de store danske møbelproducenter, såsom House Doctor, Hübsch og Bloomingville.
Hvilken effekt har det på dig?
Det er klart også noget forbrugerne selv er opmærksomme på. Det kan være svært at betale den fulde pris for en vare, hvis man ved den sættes 70% ned i udsalgsperioder eller på kampagner. Det er selvfølgelig enkelte brands, der har så stor en varemærkeværdi at det ikke er afgørende i forhold til at skabe mere salg.
Matematikken er princippet ganske enkelt. Hvis man ved at vente 2 måneder kan få det nøjagtig samme produkt 70% billigere, er der ikke længere en logisk sammenhæng i at købe produktet her og nu.
Hvordan knækker man denne kode? Og ødelægger disse ”shoppingdage” reelt set markedet?