home Teknik Blækbesparende tips og tricks til dig med printer

Blækbesparende tips og tricks til dig med printer

Hvis du har en blækprinter, så kender du nok til, at den hurtigt kan løbe tør for blæk. Med disse råd vil dit printerblæk komme til at række længere, sådan at der går længere tid før, du står i den situation igen, hvor printeren skriger efter mere blæk. Hvis den allerede mangler blæk nu, så skal du nok i stedet købe blæk til din printer og følge rådene efterfølgende.

 

1) Hold printeren i god form

Hvis printeren udskriver en gang om ugen, vil det modvirke, at blækket i patronerne udtørrer, hvilket det ofte vil gøre, hvis printeren ikke bruges i længere tid. Det er ikke flere sider, der skal udskrives, men blot en enkelt med lidt tekst og gerne noget med farve.

 

2) Blækbesparende standardfont

Hvis du ofte udskriver tekst, så vil du muligvis have stiftet bekendtskab med skrifttyper som Times New Roman og Arial. Det er dog ikke helt lige meget hvilken skrifttype, der vælges, da de forskellige skrifttyper bruger forskellige mængder blæk. Skrifttyper som Times New Roman, Century Gothic og Garamond er blækbesparende fonter, der med fordel kan indstilles som standardfont i dit skriveprogram.

 

3) Hvad skal udskrives?

Hvis du udskriver noget fra en hjemmeside, kan der oftest snige sig en masse unødigt materiale med derfra såsom billeder, kommentarfelter og andet fyld. Derfor er det en god idé at rydde ud i, hvad der skal udskrives og ikke, da du på den måde slipper for at få udskrevet unødvendige sider.

 

4) Brug “vis udskrift”.

Inden du printer, kan du med fordel benytte funktionen “vis udskrift”. På den måde kan du få vist, hvad der om lidt vil blive printet, hvis du vælger at udskrive. Dermed slipper man altså for at smide nyudskrevet papir ud, hvilket både er spild af blæk, papir og ens egen tid.

 

5) Printerens kladde-funktion

Hvis du blot skal udskrive et par sider til en hurtig gennemlæsning, så har de fleste printere en funktion, der muliggør udskrivning som kladde, der vil være blækbesparende.

 

6) Sluk printeren korrekt

Det er måske de færreste, der tænker over det, men hvis printeren slukkes på stikkontakten i stedet for direkte på printeren, så er det ikke sikkert, at printerhovedet er placeret korrekt. Hvis det ikke er det, så kan blækpatronen langt hurtigere udtørre. Derfor er det en god idé at slukke direkte på printeren, da printerhovedet automatisk vil blive placeret korrekt.