home Fest og underholdning Balloner til festen – Det nye sort

Balloner til festen – Det nye sort

Kender du det, at komme til fest i et lokale, der er kedeligt og virker lidt koldt, fordi der ikke er gjort nok ud af pynten? Man spørger sig selv, idet man træder ind i festlokalet, om man overhovedet er kommet det rigtige sted hen, fordi det mere ligner en sportshal. Når man holder fest, er det en rigtig god ide at tænke pynten ind som en betydningsfuld del af arrangementet. Der er ikke noget mere trist end et festlokale, der ikke er festligt. Her kommer vi med en beskrivelse af, hvordan man kan benytte balloner til at pynte op til festen og få et skønt og festligt lokale.

At byde velkommen

En vigtig ting, når man inviterer gæster, er at sørge for, at de føler sig velkomne, når de ankommer. Det kan man selvfølgelig gøre på mange måder, men noget af det helt nye man kan gribe til, er at lave en indgang, der er pyntet med balloner. Balloner forbindes med fest og farver og gæsterne er derfor straks med på, at her foregår noget sjovt og festligt. Man kan altså bruge ballonernes signalværdi til at indstille gæsterne på, at nu starter festen. Ballonerne kan placeres som en gang hen til festlokalets dør eller de kan omkranse selve døråbningen, hænge i loftet eller pynte bordet. En kombination er naturligvis også mulig, hvis det skal være ekstra festligt for eksempel til et bryllup.

Til brylluppet – den hvide port

Forestil dig at komme gående af en gang, der er omkranset til begge sider af hvide balloner, der blidt svajer i vinden og dernæst ankomme til en stor hvid port med bløde venlige former. Porten er nemlig også lavet af balloner og det er derfor et meget let udtryk, der byder alle gæsterne velkommen. Når man kommer ind i selv lokalet hænger der hvide balloner ned fra loftet med en snor bundet i. Fra snoren hænger der hjerter i guld og sølv, som giver et smukt modspil til alt det hvide. På bordene er der pyntet med hvide blomster og små balloner i sølv og guld. Ved hovedbordet er der lavet en pragtfuld baldakin af hvide balloner, som brudeparret skal sidde under mens middagen spises. Det hele er smagfuldt og enkelt, let, luftigt og hvidt og som gæst er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er en festlig og glædelig begivenhed, man er kommet til.

Balloner til børnefødselsdagen – mange glade farver

Børn er vilde med balloner og hvorfor ikke udnytte det til fulde, når der skal holdes børnefødselsdag? Balloner fås i mange farver og mange udformninger og det er derfor muligt at få lige den stemning frem som man ønsker. Man kan både vælge et muntert udtryk og et lidt uhyggeligt udtryk alt efter barnets alder. Vælger man det muntre kan man for eksempel vælge nogle farver ud som går igen – for eksempel barnets yndlingsfarver – og pynte med dem i det lokale, hvor fødselsdagsfesten skal holdes. Man kan forestille sig en pigefødselsdag, der holdes i guld, lysegrøn og lyserød. Der kan for eksempel hænges et stort tal i guld op over fødselsdagsbarnets plads, som viser pigens alder og hele loftet kan være dækket af balloner med slikstykker bundet i snoren eller spørgsmål til en gætteleg, så ballonerne indgår ikke bare som pynt, men som en del af en leg. At komme ind i et rum hvor der hænger balloner i loftet, vil give rummet en lavere loftshøjde og dermed skabe en hyggeligere stemning, når børnene er i rummet.

Lette at arbejde med

Fordelen ved balloner er, at de næsten ikke vejer noget, men til gengæld fylder meget og derfor er lette at pynte med. De kan bindes på ting eller bindes sammen og på den måde forvandle rummet eller skabe helt nye formationer i rummet. Balloner som pynt til festen er ganske enkelt det nye sort!