home Rejser og ferie At rejse er at leve

At rejse er at leve

Drømmer du om at vågne til lyden af cikader og et brusende hav? Eller drømmer du om at sidde på en fortovscafé i lysets by med en lun croissant og  en café au lait? Drømme har du sikkert mange af – men tør du også gribe dem?

Hvorfor rejse ud?

Rigtig mange mennesker drømmer om at komme ud og opleve verden, se nye steder, høre fremmede sprog og tale med mennesker, der lever i en anden kultur. Mødet med andre dele af verden giver inspiration og sætter tingene i perspektiv. Når du fjerner dig fra dig dagligdag, opstår muligheden for at se dit liv udefra. Med ny indsigt og forståelse kan du lettere integrere nye vaner i dit eget liv. Mødet med en anderledes kultur minder os om, at selvom mennesker og kulturer er forskellige, er vi i bund og grund meget ens. Desuden giver rejser os mulighed for at opleve et hav af nye og fremmede sanseindtryk.

 

Selvom drømmerejsen er planlagt til punkt og prikke i dit hoved, kan der være mange grunde til, at rejsen alligevel ikke bliver til noget. Hverdagen ruller, pengene er små, hunden kan ikke være alene, energien er for lav… Men verden er fuld af eventyr, som venter på at blive udforsket af dig. Vi lever kun én gang, og du fortryder kun det, du ikke får gjort.

Hvilke grunde kan der være til ikke at rejse?

Det er let at lade økonomien bremse sig, når man drømmer om at rejse ud. Men det er slet ikke nødvendigt. En drømmerejse er værdifuld på en helt anden måde, end noget beløb kan matche. Du kan låne penge og betale dem af senere, når du er en kæmpe oplevelse rigere.

 

En anden barriere kan være bekymringer for, hvordan det nu skal gå. Bliver flyet forsinket? Ligger hotellet et ordentligt sted? Og hvad nu hvis du bliver syg, når du er af sted? Ved at planlægge rejsen ordentlig kan du i mange tilfælde komme bekymringerne i forkøbe. Undgå dog at planlægge så meget, at der ikke længere er plads til spontanitet. I sidste ende handler det mest om at være modig og at turde kaste sig ud i det. Selvom der opstår uventede situationer, betyder det ikke, at du ikke kan håndtere det. Hvem ved – måske lærer du helt nye sider af dig selv at kende?